Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ και ειδικά τον πρόεδρο Γ. Παναγόπουλο και το γ. γραμματέα Ν. Κιουτσούκη, που προσφέρουν υπηρεσίες στην πλειοψηφία της ΠΟΙΕ και στον πρόεδρό της Γ. Κονιδάρη, για να μετατρέψουν το ΤΕΑΥΦΕ σε ταμείο – ΝΠΙΔ.
Τολμούν να «βεβαιώνουν» με σαθρά επιχειρήματα ότι η ΠΟΙΕ είναι η αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση σε ότι αφορά το ΤΕΑΥΦE

Τα στοιχεία, όμως, που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά, λένε άλλα.
Η ΟΕΦΣΕΕ υπερτερεί και σε εγγεγραμμένους και σε ψηφίσαντες, που είναι και ο πιο ασφαλής δείκτης. Η ΟΕΦΣΕΕ καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του φαρμάκου, του καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων, δηλαδή τους υπαλλήλους φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, τους εργάτες και τους υπαλλήλους των φαρμακοβιομηχανιών και των εμπορικών επιχειρήσεων του φαρμάκου και μέρος των ιατρικών επισκεπτών. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι ασφαλίζονται στο ΤΕΑΥΦΕ, εκτός από τους εργάτες του φαρμάκου και του καλλυντικού, που ο πρόεδρος της ΠΟΙΕ (ΠΑΣΚΕ) και για χρόνια πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ, άφησε απ΄ έξω ακολουθώντας πολιτικές επιλογές.

Η ΠΟΙΕ είναι μια διασπαστική ομοσπονδία (διέσπασε την ΟΕΦΣΕΕ το 1992) που καλύπτει μόνο μια ειδικότητα, τους ιατρικούς επισκέπτες και άλλαξε το καταστατικό της για να αποσπάσει δυνάμεις από την ΟΕΦΣΕΕ και να βαθύνει τη διάσπαση του κλάδου.

Δεν τα γνωρίζει αυτά ο πρόεδρος και ο γ. γραμματέας της ΓΣΕΕ; Δεν γνωρίζουν ότι οι ελληνικές και οι πολυεθνικές εταιρείες δεν απασχολούν μόνο ιατρικούς επισκέπτες, αλλά και άλλες ειδικότητες εργαζόμενων, οι οποίοι δεν καλύπτονται από την ΠΟΙΕ, αλλά από την ΟΕΦΣΕΕ; Δεν γνωρίζουν ότι ως ιατρικοί επισκέπτες εργάζονται και επιστήμονες φαρμακοποιοί και χημικοί που δεν ασφαλίζονται στο ΤΕΑΥΦΕ; Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν ιατρικοί επισκέπτες με δελτία παροχής υπηρεσιών που ούτε και αυτοί ασφαλίζονται στο ΤΕΑΥΦΕ; Πώς, λοιπόν, «βεβαιώνουν»  ότι μια ομοσπονδία ειδικότητας (ΠΟΙΕ) με 1500 ψηφίσαντες είναι πιο αντιπροσωπευτική των ασφαλισμένων στο ΤΕΑΥΦΕ, από την κλαδική ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ) που έχει υπερδιπλάσιους ψηφίσαντες;
    
Γνωρίζουν πολύ καλά, όπως γνωρίζουν ότι λένε ψέματα, όπως γνωρίζουν ότι στηρίζουν έναν πρόεδρο που έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για την υπόθεση των τοξικών ομολόγων του ΤΕΑΥΦΕ και τώρα πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός επαγγελματικού ταμείου – μαγαζιού.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και σήμερα και στο παρελθόν ομονοεί πολιτικά και ιδεολογικά με την πλειοψηφία της ΠΟΙΕ και με τον πρόεδρό της, γι αυτό και όπως παραδέχονται ο πρόεδρος και ο γ.γ. της ΓΣΕΕ στο κείμενό τους, παρέχουν απροκάλυπτα τη στήριξή τους στην ΠΟΙΕ εδώ και 20 χρόνια (από τότε που δημιουργήθηκε διασπώντας τον κλάδο) απέναντι στην κλαδική ΟΕΦΣΕΕ, που τους χαλάει τα σχέδια.
 
Όλοι αυτοί θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου που δεν θέλουν το ταμείο τους να γίνει ένα ιδιωτικό μαγαζί που θα τους δίνει, αν θα τους δίνει, σύνταξη των 100 – 150 ευρώ.

Όσον αφορά τη «βεβαίωση», η ΟΕΦΣΕΕ απαιτεί από τον πρόεδρο και το γ. γραμματέα της ΓΣΕΕ  να την ανακαλέσουν άμεσα.


Για τη Διοίκηση