Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 10400                                                                                              ΑΘΗΝΑ 29/07/2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝ. ΕΠΑΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNION OF MEDICINE, COSMETICS, & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56 1ος όροφος, γρ. B 104 32  Αθήνα, τηλ. 210 52.32.760 – fax. 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων της Αθήνας στις 62 ώρες την εβδομάδα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως η τοπική διοίκηση λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της εξουσίας του κεφαλαίου, διευκολύνει και εφαρμόζει την κυβερνητική αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπωλίων.
Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται, μετά και την κατάργηση της κυρικάτικης αργίας, να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλιακών ομίλων που εμπορεύονται το φάρμακο για κυριαρχία και στη διακίνηση – λιανική πώληση του φαρμάκου. Κυριαρχία που θα περάσει μέσα από την παραπέρα ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων του κλάδου, την κατάργηση του ωραρίου και των υπόλοιπων συλλογικών δικαιωμάτων στην πράξη,  όπως απαιτούν οι μεγαλοεργοδότες και γι αυτό δεν υπογράφουν κλαδική σύμβαση. Θα περάσει και μέσα από τον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών, των μικρών φαρμακείων.
Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτική που οδηγεί το φάρμακο και την υγεία συνολικά πιο βαθιά στην αγκαλιά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μονοπωλίων, για να βρίσκουν όλο και μεγαλύτερα πεδία κερδοφορίας. Με την πολιτική των περικοπών από τα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, της απελευθέρωσης των τιμών στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς, πρέπει να αντιπαλέψουν και να εμποδίσουν στην πράξη την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, κόντρα στα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Να μας βρουν μπροστά τους, να τους χαλάσουμε τα σχέδια, παλεύοντας ταυτόχρονα για το δικαίωμα ολόκληρου του λαού, χωρίς καμιά προϋπόθεση,  στην υγεία και στο φάρμακο.  
Αύριο Τρίτη 30/7 θα πραγματοποιηθεί παράσταση εργαζομένων του κλάδου και αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών στις 3.00μμ στο Δημαρχείο της Αθήνας (οδός Αθηνάς).
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ