Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:103                                                                                                           ΑΘΗΝΑ 11/11/2013
Προς
Τη Διοίκηση της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ
Απάντηση στην επιστολή σας, 13302-07/11/2013
Συνάδελφοι,
     Το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι πολύ σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα για όλους τους εργαζόμενους. Η ΟΕΦΣΕΕ, εξάλλου, έχει θέσει την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ στην προμετωπίδα της πάλης των εργαζόμενων του κλάδου σε όποια ειδικότητα και αν ανήκουν, από το 2010 ακόμα, που δίνει αυτή τη μάχη, απέναντι σε εργοδοσία και αντεργατικούς νόμους.
     Αυτή η μάχη απαιτεί την ενότητα όλων των εργαζόμενων του κλάδου, όπως άλλωστε και όλοι οι αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι για τη ζωή και τα δικαιώματά τους, και γι αυτό η ΟΕΦΣΕΕ παλεύει με όλες της τις δυνάμεις.
     Η ΟΕΦΣΕΕ διαχρονικά αντιτάχθηκε σε πρακτικές που πλήττουν την ενότητα του κλάδου, όπως η διάσπαση της ενιαίας κλαδικής ομοσπονδίας και των σωματείων, η μετέπειτα μετατροπή της ΠΟΙΕ σε ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ ή ΠΟΕΦΣΕΚ, τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει η ΟΕΦΣΕΕ, οι ενέργειες που έγιναν από την ΠΟΙΕ για τη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ, κ.α.  
     Παρόλα αυτά και επανερχόμενοι στο ζήτημα της κλαδικής ΣΣΕ, θεωρούμε χρήσιμο να παλέψουμε από κοινού για την υπογραφή της, με την προϋπόθεση ότι:
Θα διευκρινιστεί πλήρως από την πλευρά της ΠΟΙΕ, για ποια ΣΣΕ παλεύουμε. Ποιο είναι το πλαίσιο διεκδίκησης. Η ΟΕΦΣΕΕ έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι στο κομμάτι που την αφορά δεν πάει πίσω από τη ΣΣΕ του 2009 και έχει διαμορφώσει διεκδικητικό πλαίσιο στη βάση αυτή. Το ίδιο πιστεύουμε ότι πρέπει να διεκδικηθεί από την ΠΟΙΕ και για τους ιατρικούς επισκέπτες, δηλαδή όχι κάτω από αυτά που έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα.
     Με αυτούς τους όρους, κατά τη γνώμη μας, πρέπει η ΠΟΙΕ να στηρίξει την  ΟΕΦΣΕΕ στην προσπάθειά της να υπογράψει συλλογική σύμβαση για τους εργάτες και τους υπαλλήλους των φαρμακευτικών και συναφών επιχειρήσεων, καθώς και η ΟΕΦΣΕΕ να στηρίξει την ΠΟΙΕ για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης των ιατρικών επισκεπτών.
     Περιμένουμε, λοιπόν, να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε περεταίρω.
Συναδελφικά,
Για τη Διοίκηση
Η Πρόεδρος                                                                                                                Η Γ. Γραμματέας  

Γ. Ταβουλάρη                                                                                                             Ε. Πετροπούλου