Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNION OF MEDICINE , COSMETICS & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS&ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Το ΔΣ του Συνδικάτου μας σας καλεί να πάρετε μαζικά και ενεργά μέρος στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν από το Σάββατο 29/03 έως την Κυριακή 11/04 για την ανάδειξη νέας διοίκησης.
Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν σε μία περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Ήδη στα φαρμακεία αντιμετωπίζουμε απλήρωτες υπερωρίες, ωράριο –λάστιχο, δουλειά και τα Σάββατα με αντάλλαγμα μισή μέρα ρεπό μες στη βδομάδα, μειώσεις μισθών υπό την απειλή της απόλυσης. Καθημερινά πιεζόμαστε για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών και πετσοκομμένα δικαιώματα στο όνομα της κρίσης.
Σε αυτές τις συνθήκες, κόντρα στη μοιρολατρία και την απογοήτευση, το Συνδικάτο υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζόμενων του κλάδου να έχουν ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, το δικαίωμα στη υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση. Πάλεψε για το επικουρικό μας ταμείο, να μη γίνει «μαγαζάκι», να μπορεί να επιτελέσει το ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Συναδέλφισσα- συνάδελφε,
Η δράση των εργαζόμενων μαζί με το Συνδικάτο για την αναχαίτιση των μέτρων είχε αποτέλεσμα, ενώ όπου οι εργαζόμενοι δεν αντέδρασαν στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, η επίθεση δεν είχε τέλος. Το Συνδικάτο πάλεψε μαζί με συναδέλφους από φαρμακεία και πήρε πίσω απολύσεις και μειώσεις μισθών.
Σήμερα απαιτείται περισσότερο από ποτέ η οργάνωση στο Συνδικάτο και η ένταση της πάλης μας για την υπογραφή ΣΣΕ, το δικαίωμά μας στη δουλειά, στην κοινωνική ασφάλιση, στην υγεία και στο φάρμακο. Για τη στήριξη των συναδέλφων μας που είναι άνεργοι ή βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Κάνε πράξη αυτό που φοβάται η εργοδοσία, να υπάρχει ισχυρό Συνδικάτο που μαζί με τους εργαζόμενους θα διεκδικεί ΣΣΕ και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
Γι αυτό:
Πάρε μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου που θα γίνει την Κυριακή 9 Μάρτη στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα της Ένωσης Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.
Όλοι μαζί συζητάμε και οργανώνουμε τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ