Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα -  τηλ 210 52.32.760      

               29 ΜΑΡΤΗ - 11 ΑΠΡΙΛΗ 2014

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ
Δυνατός  εργάτης  είναι ο οργανωμένος εργάτης

Συνάδελφοι -  συναδέλφισσες

Εργαζόμενοι στα εργοστάσια και τις αποθήκες του φάρμακου – καλλυντικού, στα φαρμακεία, στην ιατρική ενημέρωση, σας καλούμε να πάρετε μέρος στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου φαρμάκου - καλλυντικού & συναφών επαγγελμάτων. Να γίνετε μέλη του, έτσι ώστε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις πιο δυνατοί, μπροστά στις δύσκολες μάχες που έχουμε να δώσουμε.

Το κλαδικό Συνδικάτο μας είναι γέννημα της ανάγκης να συνενωθούν όλοι οι              εργαζόμενοι του κλάδου ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα. Η ενίσχυσή του μπροστά στις αρχαιρεσίες θα συμβάλλει στην απόκρουση της επίθεσης που δεχόμαστε στο σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Συναδέλφισσα -  συνάδελφε σκέψου:
Οι  εργοδότες του κλάδου είναι οργανωμένοι στους δικούς τους φορείς για τα δικά τους συμφέροντα, για τη διασφάλιση των κερδών τους. Έχουν μαζί τους όλο το   αντεργατικό οπλοστάσιο της συγκυβέρνησης για να μας χτυπήσουν. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς. Να γίνουμε μια γροθιά. Να οργανωθούμε, μαζικοποιώντας το  Συνδικάτο μας, κόντρα στα συμφέροντα ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που έχει στα χέρια του το φάρμακο και το αξιοποιεί ως εμπόρευμα.

Μεγάλος αριθμός  συναδέλφων μας που εργάζονται στον κλάδο από εργοστάσια,  αποθήκες, φαρμακεία δεν είναι γραμμένοι στο Συνδικάτο. Ίσως να είσαι και εσύ ένας από αυτούς. Μη μένεις μόνος, σε χρειαζόμαστε δίπλα μας στον αγώνα. Ίσως στον    χώρο που δουλεύεις να μη γίνονται απολύσεις, να μην έχουν περάσει μειώσεις κτλ. Όμως σκέψου, ότι κανείς δεν ζει σε «εργασιακό παράδεισο». Οι εργοδότες θα χτυπήσουν και σένα μόλις αισθανθούν ότι τα συμφέροντά τους απειλούνται. Μην ξεχνάς ότι ήδη έχεις
 απώλειες. Εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει υπογραφεί συλλογική σύμβαση. Στην καλύτερη περίπτωση πληρώνεσαι με τους όρους του 2009, αλλά η φοροληστεία έχει αυξηθεί και βάζεις πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να ικανοποιείς βασικές σου ανάγκες, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία κ.α.


Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξάρτητα από    ειδικότητα και εργασιακή σχέση, ιδιαίτερα σε αυτούς που δουλεύουν με νέες εργασιακές    σχέσεις, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε εργολαβικά γραφεία.

Οι συνθήκες που ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Η κατάσταση  που βιώνουμε δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Οι εργοδότες του κλάδου βρίσκονται σε κοινή γραμμή με τον ΣΕΒ, αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση από το 2010. Επόμενος στόχος τους είναι  να ανατρέψουν το ωράριο - πενθήμερο, να ανατρέψουν συνολικά τις εργασιακές σχέσεις. Γι αυτό και σε πολλούς χώρους δουλειάς    τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με     δυσμενείς όρους εργασίας.

Συνάδελφε -  συναδέλφισσα,

Μην ξεχνάς ότι σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση και εργοδότες έχουν εξαιρέσει τον    κλάδο μας από τα Βαρέα.

Το επικουρικό μας ταμείο έχασε τον κοινωνικό -  επικουρικό του χαρακτήρα, αφού μετατράπηκε σε ιδιωτικό επαγγελματικό ταμείο, με τη συμφωνία κυβέρνησης- εργοδοτών - πλειοψηφίας της διασπαστικής Ομοσπονδίας των ιατρικών επισκεπτών  (ΠΑΣΚΕ -  ΔΑΚΕ – Α.Π). Αποτέλεσμα ήταν να χαθούν δικαιώματα και παροχές όπως οι κατασκηνώσεις και τα δάνεια, να μειώνονται συνεχώς οι συντάξεις καθώς και το εφάπαξ.

Η ζωή των εργαζόμενων του κλάδου χειροτερεύει. Εκατοντάδες είναι οι απολυμένοι      συνάδελφοί μας από τον όμιλο ALAPIS και αλλού, χιλιάδες είναι οι ιατρικοί  επισκέπτες που έχουν πεταχτεί  στην ανεργία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματιών του φαρμάκου και των αναδιαρθρώσεων που κάνουν για να                προστατεύσουν τα κέρδη τους.

Αυτή είναι η δική τους «ανάπτυξη» και «επιχειρηματικότητα». Φέρνει για εμάς το εργαζόμενους περισσότερη φτώχια, λιγότερα δικαιώματα, δυσκολότερη πρόσβαση στο φάρμακο, μεγαλύτερη δυσκολία στην ικανοποίηση βασικών αναγκών μας. Αυτά είναι τα σχέδιά τους για εμάς.

Τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων επιχειρηματιών του κλάδου δεν ταυτίζονται με  αυτά των εργαζόμενων. Όποιος καλλιεργεί τέτοιες αντιλήψεις, όποιος σπρώχνει τους   εργαζόμενους να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης μερίδας των εργοδοτών, όπως κάνουν οι διάφορες δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής στα εργοδοτικά συμφέροντα, δημιουργεί επικίνδυνες αυταπάτες για τους εργαζόμενους. Επικίνδυνες αυταπάτες δημιουργεί και η αντίληψη ότι όλα τα προβλήματα θα τα λύσει μια άλλη κυβέρνηση, μια άλλη μορφή διαχείρισης, ότι όλα θα λυθούν με την ανάθεση. Η πείρα από την εξέλιξη στον ALAPIS το επιβεβαιώνει.


Οι αποφάσεις που έχουν παρθεί στα πλαίσια του ΟΟΣΑ για το φάρμακο δείχνουν σε ποια κατεύθυνση θέλουν οι κεφαλαιοκράτες του κλάδου να πάμε: απελευθέρωση ωραρίου και διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Άσχετα από τους επιμέρους ανταγωνισμούς μεταξύ τους, εκεί συγκλίνει το σύνολο της εργοδοσίας του κλάδου και αυτήν την κατεύθυνση θα στηρίξει ο κάθε διαχειριστής του συστήματος που αντιμετωπίζει το  φάρμακο ως εμπόρευμα.     

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ



Το συνδικάτο το προηγούμενο δίχρονο έδωσε μάχες μαζί με συναδέλφους και σε πολλές      περιπτώσεις  πέτυχε να μην περάσουν  μια σειρά μέτρα, όπως μειώσεις στους μισθούς. Έκανε παρεμβάσεις για απολύσεις, για την εκ περιτροπής  εργασία, για το πενθήμερο Δευτέρα - Παρασκευή, για το επικουρικό ταμείο του κλάδου. Για να γίνουμε όμως πιο                 αποτελεσματικοί στους αγώνες μας, χρειάζεται συσπείρωση και συμμετοχή στο συνδικάτο όλων των συναδέλφων. Χρειάζεται να είμαστε οργανωμένοι σε κάθε χώρο δουλειάς.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ
29 ΜΑΡΤΗ - 11ΑΠΡΙΛΗ


Νέε  συνάδελφε  - συναδέλφισσα, γίνε μέλος του κλαδικού συνδικάτου, γιατί εσύ το έχεις σήμερα περισσότερο ανάγκη.  Σε θέλουν φτηνό εξάρτημα χωρίς δικαιώματα.

Γυναίκα εργαζόμενη στον κλάδο, οι φαρμακοβιομήχανοι σε θέλουν ανοργάνωτη, φοβισμένη, σπάσε το φόβο, πάλεψε για σένα και τα παιδιά σου.

Άνεργε - η, συνάδελφε - σσα  του κλάδου, πάλεψε  δίπλα στο συνδικάτο για το δικαίωμά σου στη δουλειά, για ζωή με αξιοπρέπεια.                     Για να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των ανέργων.

Ισχυρό συνδικάτο σημαίνει ότι:

· Γινόμαστε πιο ισχυροί στη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συντονιζόμαστε με ταξικά συνδικάτα από άλλους κλάδους για την   υπογραφή ΕΓΣΣΕ.
· Παλεύουμε  από καλύτερες θέσεις για να μην περάσει η κατάργηση του          πενθήμερου Δευτέρα -  Παρασκευή στον κλάδο. 
· Αγωνιζόμαστε  για τα Βαρέα και ανθυγιεινά. 
· Διεκδικούμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και του επικουρικού μας ταμείου, κόντρα στους αντιασφαλιστικούς νόμους που εφαρμόζουν κυβέρνηση - εργοδότες και οι «συνδικαλιστές» τους.
·  
ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ!        
Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ