Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
 ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:316                                                                                                              ΑΘΗΝΑ 23/06/2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
                  TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
1699/φ4                                                                                                                               Αθήνα 23/06/2014


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην εταιρεία GlaxoSmithKline
O χορός των απολύσεων στην πολυεθνική GSK συνεχίζεται. Εδώ και χρόνια, πριν ακόμα εκδηλωθεί η καπιταλιστική κρίση, κατά τη διάρκειά της αλλά και σήμερα, μπροστά στη «σταθεροποίηση» και την «ανάπτυξη», η πολυεθνική GSK προχωρά σταδιακά σε απολύσεις εργαζομένων. Δεκάδες είναι μέχρι σήμερα οι απολυμένοι από την εταιρεία, ιατρικοί επισκέπτες και διοικητικό προσωπικό. Τώρα, προχωρά και σε νέες απολύσεις ιατρικών επισκεπτών.
Οι απολύσεις αυτές βαφτίζονται στην πλειοψηφία τους «οικειοθελείς αποχωρήσεις». Είναι η προσφιλής τακτική της εργοδοσίας, ιδιαίτερα των πολυεθνικών, να δίνει μερικά ψίχουλα παραπάνω, προκειμένου να χρυσώνει το χάπι και να αποσπά τη συναίνεση των εργαζόμενων – απολυμένων, όταν τους καταδικάζει στην ανεργία και στην ατέλειωτη εργασιακή περιπλάνηση. Ας σκεφτεί ο καθένας που «αποχωρεί οικειοθελώς», κατά πόσο μπορεί να βρει δουλειά, σήμερα, ή και αν βρει, με ποιες συνθήκες και ποια δικαιώματα θα είναι;
Η GSK, όπως και οι περισσότερες πολυεθνικές στο φάρμακο αλλά και σε άλλους κλάδους, προχωρά όλα αυτά τα χρόνια σε αναδιαρθρώσεις, με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας, της απρόσκοπτης επιχειρηματικής δράσης και της ανάπτυξής της. Οι αναδιαρθρώσεις και οι γενικότεροι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί αφορούν τόσο τις περιόδους της κρίσης, όσο και τις αντίστοιχες της ανάπτυξης, έχουν μεγάλο βάθος και ορίζοντα. Στα πλαίσια αυτά, η GSK στην Ελλάδα, αφού έκλεισε την παραγωγή από το 1997, προχώρησε σε κλείσιμο τοπικών γραφείων που είχε σε διάφορες περιοχές, στη μεταφορά δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς συνεργάτες αλλά και στη μητρική εταιρεία. Η υλοποίηση των σχεδίων της εταιρείας πληρώθηκε και εξακολουθεί να πληρώνεται από τους εργαζόμενους, με περικοπές κατακτημένων δικαιωμάτων στο χώρο δουλειάς και με απολύσεις.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην εταιρεία GlaxoSmithKline
Όλη η αρνητική εμπειρία που έχετε από τις παραπάνω εξελίξεις σας βοηθάει να βγάλετε τα σωστά και χρήσιμα συμπεράσματα, για το επόμενο διάστημα. Να διώξετε τη λογική του μικρότερου κακού καθώς και τις αυταπάτες, ότι δήθεν οι επιχειρήσεις μπορεί να έχουν και ανθρώπινο πρόσωπο, ότι δήθεν η ανάπτυξη και η κερδοφορία της επιχείρησης μπορεί να σημαίνει την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Να απομακρύνετε όσους καλλιεργούν τέτοιου είδους λογικές και σπέρνουν τέτοιες αυταπάτες.
Η ανάπτυξη των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων επιτυγχάνεται πάνω στο τσάκισμα των εργαζόμενων. Τα συμφέροντά τους είναι σε πλήρη αντίθεση με τα δικά μας. Όσο το φάρμακο και τα υπόλοιπα αγαθά βρίσκονται στα χέρια των επιχειρηματιών, του μεγάλου κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, συνολικά.
Η ΟΕΦΣΕΕ και το Συνδικάτο Φαρμάκου αυτή την πραγματικότητα αναδεικνύουν και με βάση αυτή παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζόμενων και μόνο. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και όλους εσάς σε συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα ενάντια στις απολύσεις, για το δικαίωμα στη δουλειά, με συνθήκες και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.  




ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ