Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:402                                                                                                              ΑΘΗΝΑ 30/10/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ - ΝΠΙΔ ΤΕΑΥΦΕ ΚΑΙ ΤΑΥΦΕ

Με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ σε ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ και τα καλέσματα συμμετοχής των ασφαλισμένων στις «δημοκρατικές» αυτές διαδικασίες και μιας και οι υποψηφιότητες «κλείνουν» στις 31/10, η ΕΕ της ΟΕΦΣΕΕ κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει τα παρακάτω:
·        Όλοι αυτοί που καλούν σήμερα σε συμμετοχή στη «γιορτή της δημοκρατίας» παραμέρισαν «δημοκρατικά» - με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της κυβέρνησης - την ΟΕΦΣΕΕ και την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου και ασφαλισμένων στο ΤΕΑΥΦΕ, προκειμένου να μετατρέψουν ανεμπόδιστα το Επικουρικό Ταμείο σε Επαγγελματικό – ΝΠΙΔ.
·        Το ΤΕΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ δεν είναι πια Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, αλλά Επαγγελματικό, σε εφαρμογή του αντιασφαλιστικού εφαρμοστικού νόμου του 2ου μνημονίου και από τη μετατροπή αυτή οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί μειώσεις συντάξεων και κατάργηση παροχών.
·        Τα Επαγγελματικά Ταμεία λειτουργούν με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας και της βιωσιμότητας, ενώ υπακούουν, σύμφωνα με τον αντιασφαλιστικό νόμο, στη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», όπως όλα τα Ταμεία. Αυτό σημαίνει ότι όποιο ΔΣ και να τα διαχειριστεί, εκ των πραγμάτων θα ακολουθήσει το δρόμο των περικοπών ή της αύξησης των εισφορών των ασφαλισμένων.
·        Η ΟΕΦΣΕΕ αντιπαλεύει από την πρώτη στιγμή τη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ, έχει προσφύγει στο ΣτΕ ενάντια στην εξέλιξη αυτή και περιμένει την απόφαση.

Για τους παραπάνω λόγους, η ΟΕΦΣΕΕ πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου – ασφαλισμένοι στο ΤΕΑΥΦΕ δεν πρέπει να αυταπατώνται και να εγκλωβίζονται στις  ανούσιες, δήθεν «αντιπαραθέσεις» για το ποιός και πώς θα διαχειριστεί την αρνητική κατάσταση που δημιούργησαν αυτοί που όλοι μαζί εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τους αντιασφαλιστικούς νόμους. Αυτές οι αντιπαραθέσεις δεν αφορούν τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων. Αντίθετα, τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζόμενων διασφαλίζονται με την αποδυνάμωση και τη μη νομιμοποίηση τέτοιων προσπαθειών υλοποίησης της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής πολιτικής, με την πάλη για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους.

Η ΟΕΦΣΕΕ συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, για να οργανωθεί και να ενισχυθεί αυτή η πάλη.

Το ΔΣ της ΟΕΦΣΕΕ, που θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες, θα αποφασίσει και θα διαμορφώσει περαιτέρω τη  στάση της στο ζήτημα των εκλογών σε ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ.


Η Εκτελεστική Επιτροπή