Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:401                                                                                                              ΑΘΗΝΑ 23/10/2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε από το Δελτίο Τύπου του ΕΚΑ (2760 – 23/10/2014) ότι «αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος» συναντήθηκε στις 22/10/2014 με τη Διοίκηση του ΕΚΑ για «τα προβλήματα που δημιουργούνται σε όλα τα Ταμεία υποχρεωτικής επικουρικής ασφάλισης από την έκδοση της Υπουργικής απόφασης με ΦΕΚ 2751 15.10.2014 που καταργεί τον ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ χαρακτήρα τους».

Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι η αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας μας αποτελούταν από τον πρόεδρο, το γ. γραμματέα και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΠΟΙΕ – ΦΣΕΚ!

Επειδή πρόκειται για λαθροχειρία ολκής, θα θέλαμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
1.     Η ΠΟΙΕ – ΦΣΕΚ δεν είναι Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος (ΟΕΦΣΕΕ). Είναι η Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, προϊόν διάσπασης της κλαδικής ΟΕΦΣΕΕ πριν 22 χρόνια, που τελευταία τροποποίησε το καταστατικό της σε «Συναφών Επαγγελμάτων», για να βαθύνει ακόμα περισσότερο τη διάσπαση του κλάδου. Οι δυνάμεις που έλεγχαν στο παρελθόν (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) και αυτές που ελέγχουν σήμερα (ΜΕΤΑ) τη συγκεκριμένη ομοσπονδία φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη διάσπαση αυτή.
2.     Οι παραπάνω δυνάμεις θέλουν να χρίσουν την ΠΟΙΕ – ΦΣΕΚ ως αντιπροσωπευτική οργάνωση των εργαζόμενων του κλάδου, παρακάμπτοντας την ΟΕΦΣΕΕ και από το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου φαίνεται ότι έχουν διάφορους υποστηρικτές στην προσπάθεια αυτή.
3.     Την ίδια τακτική ακολούθησαν, με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της κυβέρνησης, προκειμένου να παραμερίσουν την ΟΕΦΣΕΕ και την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου και ασφαλισμένων στο ΤΕΑΥΦΕ και να μετατρέψουν το Επικουρικό Ταμείο σε Επαγγελματικό – ΝΠΙΔ!
4.     Το ΤΕΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ δεν είναι πια Ταμείο επικουρικής ασφάλισης, αλλά επαγγελματικό, σε εφαρμογή του αντιασφαλιστικού εφαρμοστικού νόμου του 2ου μνημονίου και από τη μετατροπή αυτή οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί μειώσεις συντάξεων και κατάργηση παροχών.
5.     Η ΟΕΦΣΕΕ αντιπαλεύει τη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ και έχει κινηθεί και νομικά ενάντια στην εξέλιξη αυτή.

Η ΟΕΦΣΕΕ τονίζει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου οι εργαζόμενοι του κλάδου – ασφαλισμένοι στο ΤΕΑΥΦΕ να μην εγκλωβιστούν στους «ενδοοικογενειακούς» καυγάδες αυτών που όλοι μαζί εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τους αντιασφαλιστικούς νόμους και τώρα διαφωνούν για το ποιός και πώς θα διαχειριστεί την αρνητική κατάσταση που δημιούργησαν. Αυτός ο καυγάς δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων. Αντίθετα, τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζόμενων διασφαλίζονται μέσα από την πάλη για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους.

Η ΟΕΦΣΕΕ δίνει όλες τις δυνάμεις της για να οργανωθεί και να ενισχυθεί αυτή η πάλη.

 



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ