Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:505                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 08/04/2015
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
                 TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι,
Την Τετάρτη στις 15/4 ξεκινάει ο κοινωνικός διάλογος του Υπουργείου Εργασίας με τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις.
Η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις και τις διαβεβαιώσεις προς την ΕΕ και το ΔΝΤ ότι «πρέπει» και θα πληρωθούν άμεσα οι δόσεις «στην ώρα τους και στο διηνεκές», μετά τις προτάσεις για νέες φοροαπαλλαγές σε «συνεπείς» εργοδότες, συνεχίζει να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Όλη την προηγούμενη βδομάδα έλεγε ότι θα φέρει νόμο στη Βουλή και αντί γι’ αυτό είχαμε τις ίδιες εξαγγελίες που έχουν γίνει για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες.
Η πρόσκληση προς τους «κοινωνικούς εταίρους» να συζητήσουν πάνω στα θέματα του κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ξυπνάει κακές αναμνήσεις στους εργαζόμενους για την πορεία των εξελίξεων. Η επίκληση στον κοινωνικό διάλογο δίνει από τη μία άλλοθι στην κυβέρνηση η οποία κρατά το μαχαίρι και το πεπόνι, από την άλλη δίνει χρόνο στη μεγαλοεργοδοσία να προετοιμάσει την επίθεση σε κάθε κλάδο.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει διάλογο με τους ίδιους φορείς που στο παρελθόν έχουν καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης  και με μεγάλη προθυμία έχουν σφαγιάσει εργασιακά δικαιώματα και μισθούς, προσπαθώντας να πείσει ότι πρόκειται για κάτι νέο.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να επαναπαύονται άλλο. Η ΟΕΦΣΕΕ και το Συνδικάτο Φαρμάκου καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15/4 στις 11.00 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Να δώσουμε μια απάντηση άμεσα!
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ