Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.   527                                                                                                              ΑΘΗΝΑ 10/6/2015
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Σχετικά με την πορεία της κλαδικής ΣΣΕΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Τη Δευτέρα 8/6/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με το ΣΦΕΕ, με θέμα την κλαδική ΣΣΕ.

Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών – φαρμακευτικών επιχειρήσεων του κλάδου μετέφεραν στην αντιπροσωπεία της κλαδικής μας Ομοσπονδίας την απόφασή τους να προχωρήσουν, τελικά, στη συζήτηση για την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο.

Για άλλη μια φορά, ωστόσο, δήλωσαν «μη προετοιμασμένοι» να μπουν στην ουσία της συζήτησης και ζήτησαν ένα χρονικό περιθώριο 20 ημερών, προκειμένου να προετοιμαστούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Η Ομοσπονδία μας, όπως είναι γνωστό, έχει καταθέσει εδώ και καιρό το σχέδιο για την κλαδική ΣΣΕ, το οποίο αποτελεί προϊόν συζήτησης στον κλάδο και έχει κοινοποιηθεί σε σωματεία και εργαζόμενους. Το σχέδιο αυτό έχει ως ελάχιστη βάση την κλαδική ΣΣΕ του 2009 και σε αυτό επιμένουμε, όπως τονίσαμε ξανά για πολλοστή φορά στους εκπροσώπους των εργοδοτών του κλάδου.

Είναι προφανές ότι το ζήτημα της κλαδικής ΣΣΕ μπαίνει σε νέα φάση. Είναι, επίσης, προφανές ότι αυτή η νέα φάση δεν είναι ούτε άσχετη, ούτε ξεκομμένη από τη γενικότερη πολιτική που αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις, η οποία διαμορφώνεται από την Ε.Ε. και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια και της διαπραγμάτευσης για τη νέα «συμφωνία», και απορρέει από τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων για θωράκιση της κερδοφορίας και μας ανταγωνιστικότητάς τους.

Περιμένοντας τις προτάσεις του ΣΦΕΕ, για να τοποθετηθούμε συγκεκριμένα, καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, με στόχο την υπεράσπιση όλων όσων έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα μέσα από την κλαδική ΣΣΕ και τη διεκδίκηση μιας νέας κλαδικής ΣΣΕ που θα ανταποκρίνεται, στοιχειωδώς, στις ανάγκες μας. 

Το ΔΣ της ΟΕΦΣΕΕ θα συνεδριάσει, αμέσως μόλις λάβουμε τις προτάσεις του ΣΦΕΕ και οι αποφάσεις μας θα κοινοποιηθούν άμεσα στα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου, μαζί και με τις προτάσεις των εργοδοτών, προκειμένου να γίνει ουσιαστική και ολοκληρωμένη συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων, να διαμορφώσουμε τη στάση μας και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Η ΣΣΕ είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων του κλάδου, δεν χαρίζεται, δεν ανατίθεται, ήταν και είναι αποτέλεσμα ταξικής αντιπαράθεσης και αγώνων.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ