Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  566                                                                                                        Αθήνα 23/11/2015


Δελτίο Τύπου

Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης ΖΟΥΡΑ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών-εργατών και συνδικαλιστών, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 21/11/2015 στο εργοστάσιο ΧΑΡΜΑ, στη Θεσσαλονίκη.
Η κυβέρνηση, για ακόμα μια φορά στέκεται επάξια στο πλάι της μεγαλοεργοδοσίας, ικανοποιώντας της αξιώσεις της τελευταίας. Αντιμετωπίζει ως εγκληματίες τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα μηνών, ενώ αφήνει ανενόχλητη την εργοδοσία που, όχι μόνο δεν τους πληρώνει, αλλά τους τρομοκρατεί, τους απολύει και από πάνω δίνει εντολές για συλλήψεις.
Το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα σε όλο του το μεγαλείο! Απληρωσιά, ανεργία, δουλειά χωρίς δικαιώματα και όποιος «τολμήσει» να διεκδικήσει το δίκιο του, αντιμετωπίζει την καταστολή και τη «δικαιοσύνη» του κράτους των κεφαλαιοκρατών.
Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εργάτες των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων ΖΟΥΡΑ, να καταδικάσουν τη νέα προσπάθεια εκφοβισμού και καθυπόταξης των εργαζόμενων, την κρατική καταστολή, την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Καλούμε, επίσης, όλους τους συναδέλφους σε ταξική οργάνωση και αγώνα ως απάντηση στον αυταρχισμό και στην κλιμακούμενη αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ