Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  670                                                                                                         Αθήνα 02/12/2016                                  


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 1/12 και ώρα 5μ.μ., στα γραφεία του ΣΦΕΕ, η συγκέντρωση – παράσταση που οργάνωσε η Ομοσπονδία μας για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος εργαζόμενοι από διάφορους χώρους δουλειάς, εργοστάσια, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία, ιατρικοί επισκέπτες και συνδικαλιστές από κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία.

Οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι και η αντιπροσωπεία της ΟΕΦΣΕΕ και Σωματείων που συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΦΕΕ ξεκαθαρίσαμε στους φαρμακοβιομήχανους ότι:
·        Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη διεκδίκησή μας να υπογραφεί η κλαδική ΣΣΕ με ελάχιστο όριο τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους του 2009.
·        Διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και της άρνησης των φαρμακοβιομηχάνων να υπογράψουν την κλαδική μας ΣΣΕ.
·        Διεκδικούμε τη βελτίωση των μισθολογικών και θεσμικών όρων εργασίας που προβλέπει η κλαδική ΣΣΕ στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών μας.
·        Δεν χαρίζουμε σε κανέναν ό,τι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα.
·        Διεκδικούμε νέες κατακτήσεις στη βάση των σύγχρονων δυνατοτήτων που έχουμε δημιουργήσει με τη δουλειά μας.
Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ μας παρέπεμψαν σε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο 15ήμερο, για να είναι «πιο προετοιμασμένοι», όσον αφορά τις δικές τους προτάσεις.

Η Ομοσπονδία μας καλεί όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία του κλάδου σε αγωνιστική ετοιμότητα. Η διεκδίκηση και η υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ αποτελεί αντικείμενο ταξικής πάλης και σύγκρουσης. Ειδικά σήμερα – που το μεγάλο κεφάλαιο εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους, για να μας κάνει πιο φτηνούς, πιο ευέλικτους, προκειμένου να αυξήσει την εκμετάλλευση προς όφελος της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του – οι απαιτήσεις στην οργάνωση και τον προσανατολισμό των ταξικών αγώνων είναι πολύ μεγάλες.

Η ΟΕΦΣΕΕ δίνει όλες της δυνάμεις της για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις.

Προετοιμάζουμε την επόμενη αγωνιστική μας παρουσία – κινητοποίηση, στην επερχόμενη συνάντηση με τους φαρμακοβιομήχανους.

Οργανώνουμε την απεργία της 8ης Δεκέμβρη. Η επιτυχία της στον κλάδο θα είναι απάντηση στους εκμεταλλευτές της δουλειάς μας και προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε απέναντί τους όσα μας ανήκουν.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ