Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  675
                                                                                                                                     Αθήνα 19/12/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με τη νέα διασπαστική κίνηση στον κλάδο

Μετά τη διασπαστική ΠΟΙΕ, ακόμα μια διασπαστική ομοσπονδία «ξεφύτρωσε» στον κλάδο και το όνομα αυτής «ΠΟΣΥΦΕ – ΣΕΚ»!

Νέοι «σωτήρες», λοιπόν, για τους εργαζόμενους του κλάδου που ως μέλος έχουν και το Σύλλογο Υπαλλήλων – Απασχολουμένων Ασφαλιστικών Ταμείων Φαρμάκου (δηλ. των δυο επαγγελματικών ταμείων), σωματείο όχι μόνο άσχετο με τον κλάδο αλλά απορριπτέο και από το ΕΚΑ, αφού η πρόεδρός του είναι η διευθύντρια του ΤΑΥΦΕ!

Προφανώς και είναι ρητορικό το ερώτημα: μέχρι πού θα κατρακυλήσει το θράσος των διασπαστών;
Γιατί αυτός ο κατήφορος δεν έχει τέρμα. Οι δυνάμεις αυτές, που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία των εργοδοτών και των εκάστοτε κυβερνήσεων, που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και του «κοινωνικού εταιρισμού», δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό προκειμένου να επιτελέσουν το «καθήκον» που έχουν αναλάβει: τον κατακερματισμό και την αποδυνάμωση του κινήματος των εργαζόμενων στον κλάδο, το «χτύπημα» της κλαδικής μας ομοσπονδίας ΟΕΦΣΕΕ που η ταξική γραμμή της και η συσπείρωσή της στο ΠΑΜΕ αποτελεί αγκάθι στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια.
Αυτές οι δυνάμεις έχουν ονοματεπώνυμο: είναι η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι άλλοι δήθεν «επαναστάτες» που έχουν αλλάξει πολλά ονόματα και μορφές στο κίνημα. Όλοι αυτοί έχουν πολλά εργοδοτικά και κυβερνητικά εύσημα στο ενεργητικό τους, για την υπονόμευση των συμφερόντων των εργαζομένων, την καλλιέργεια αυταπατών, τη λογική της ενσωμάτωσης και την απογοήτευση που σπέρνουν.     
Σε αυτά πάνε όλοι μαζί, όπως πήγαν στην πρώτη διάσπαση του κλάδου το 1992 με τη δημιουργία της ΠΟΙΕ. Στο βάθαιμα της διάσπασης το 2007, όταν η ΠΟΙΕ έγινε «συναφών επαγγελμάτων και κλάδων», για να ελέγξει εργαζόμενους πέραν των ιατρικών επισκεπτών. Στην πραξικοπηματική μετατροπή του επικουρικού ταμείου σε επαγγελματικό. Οι τότε μεγαλοστομίες και τα ψέματά τους περί δήθεν «σωτηρίας» του ταμείου είχαν πολύ κοντά ποδάρια, αφού και σε αυτή την περίπτωση, κατ’ εφαρμογή της αντιασφαλιστικής πολιτικής, οι παροχές καταργήθηκαν, το εφάπαξ και οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά και έπεται και συνέχεια. Για άλλη μια φορά είναι υπόλογοι: Για τον αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων και των συνταξιούχων του κλάδου. Για το διαχωρισμό από τους συναδέλφους άλλων κλάδων και το κοινό αίτημα για κοινωνική ασφάλιση δημόσια και δωρεάν για όλους, για αξιοπρεπείς συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Γιατί έβαλαν ακόμα μια φορά πλάτη στην εφαρμογή ενός αντιασφαλιστικού – αντεργατικού νόμου.
Βεβαίως, υπάρχουν και οι ενδοοικογενειακοί καυγάδες μεταξύ τους για το ποιος θα επικρατήσει στη μάχη της καρέκλας, ποιος θα αναδειχτεί αποτελεσματικότερος συνομιλητής με τους επιχειρηματίες του κλάδου, με τους φαρμακοβιομήχανους, ποιος θα προωθήσει καλύτερα την ταξική συνεργασία και τα «συμφέροντα του κλάδου», δηλαδή των εργοδοτών. Προφανώς, η νέα διάσπαση εμπεριέχει και αυτό το στοιχείο.
Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες για τους εργαζόμενους του κλάδου εξελίξεις, η ΟΕΦΣΕΕ καλεί όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση, οργάνωση και δράση μέσα στους χώρους δουλειάς.
Οργάνωση και δράση που θα απομονώνει και θα αποδυναμώνει τις διασπαστικές δυνάμεις και τα συνδικαλιστικά τους μορφώματα. Τόσο η ΠΟΣΥΦΕ, όσο και η ΠΟΙΕ, η πρώτη διδάξασα στη διάσπαση του κλάδου που τώρα καταγγέλλει τη νέα διάσπαση, ως «απατημένη σύζυγος», πρέπει να εγκαταλειφθούν από κάθε εργαζόμενο, από κάθε τίμιο συνδικαλιστή. Το θράσος και τα ψέματά τους πρέπει να απαντηθούν όπως τους αρμόζει.
Οργάνωση και δράση απέναντι στην εργοδοσία και με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζόμενων, που θα συσπειρώνει στα ταξικά εργατικά σωματεία, επιχειρησιακά και κλαδικά, στην κλαδική ομοσπονδία ΟΕΦΣΕΕ και θα ενισχύει τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις και το μέτωπο που συγκροτούν, το ΠΑΜΕ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ