Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:882                                                                                                                   Αθήνα 3/9/2018
Θεσσαλονίκη – Σάββατο 8 Σεπτέμβρη
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους, στις 6:00 μ.μ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Στη φετινή ΔΕΘ, η κυβέρνηση θα έχει ένα ακόμα βήμα για να ξεδιπλώσει  την προπαγάνδα της περί «εξόδου από τα μνημόνια» και «επιστροφής στην κανονικότητα». Με μαεστρία, όλο αυτό το διάστημα, στήνει τη φάκα για να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στους στόχους του μεγάλου κεφαλαίουΕπιδιώκουν τη συναίνεσή μας, προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση της κερδοφορίας του.
Η περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη» που εξαγγέλλεται από το πολιτικό προσωπικό των κεφαλαιοκρατών και θα εξαγγελθεί  και στη ΔΕΘ, για εμάς σημαίνει μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσής μας.
Αυτό φαίνεται και από τους αντεργατικούς νόμους, τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής κυβέρνησης, που εφαρμόζονται απρόσκοπτα και διευρύνονται. Οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες χειροκροτούν και ενθαρρύνουν την κυβέρνηση για το αντεργατικό και αντιλαϊκό της έργο και απαιτούν ακόμα περισσότερες και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της δικής τους ενίσχυσης και του παραπέρα ξεζουμίσματος των εργαζόμενων.
Επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις που οδηγούν τους εργαζόμενους, συνολικά, σε απώλεια συλλογικών δικαιωμάτων και εισοδήματος, διαχωρισμός των εργαζόμενων κάτω των 25 ετών, κατάργηση της Κυριακής αργίας, προγράμματα απασχόλησης που εφοδιάζουν την πλουτοκρατία με φτηνό κι ευέλικτο εργατικό δυναμικό, εντατικοποίηση, απολύσεις, απληρωσιά μηνών για χιλιάδες εργαζόμενους, ανεργία χωρίς επιδότηση για χιλιάδες ανέργους. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η καθημερινότητα στην οποία θέλουν να μας εκπαιδεύσουν, για να μάθουμε να ζούμε χωρίς πολλές – πολλές απαιτήσεις.

Ας παραδειγματιστούμε και από την πείρα του κλάδου. Το φάρμακο αποτελεί για τους καπιταλιστές ένα από τα ακριβότερα και πιο κερδοφόρα εμπορεύματα, η φαρμακοβιομηχανία «καλπάζει» σε παραγωγή και κερδοφορία, σκάνδαλα εκατομμυρίων τροφοδοτούνται από φαρμακευτικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, και την ίδια στιγμή οι φαρμακοβιομήχανοι προτείνουν για τους εργαζόμενους του κλάδου συλλογική σύμβαση που δεν θα προβλέπει βασικό μισθό και θα μειώνει θεσμικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Ταυτόχρονα, αναδιαρθρώνουν τις επιχειρήσεις τους, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και κερδοφόρες, με μόνιμη επωδό τις απολύσεις εργαζομένων, εντατικοποιούν τη δουλειά, κάνουν χρήση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, με διευθέτηση του χρόνου εργασίας, διεύρυνση της εργολαβικής εργασίας και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Η ανάπτυξή τους, λοιπόν, άσχετα με το πόσα ψίχουλα - και αν - θα πετάξουν στους εργαζόμενους, στηρίζεται στην άγρια εκμετάλλευση, στην καταστολή των εργατικών - λαϊκών αγώνων, στην καταλήστευση άλλων λαών, στο αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, στο αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων. Τα κέρδη τους αυξάνουν με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, είτε σε ειρήνη είτε σε πόλεμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις των ντόπιων κεφαλαιοκρατών στο ιμπεριαλιστικό παζάρι, μας βάζει στη μέση του κυκλώνα. Η Ελλάδα συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, ως δραστήριο μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Δεν έχουμε, επομένως, κανένα κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές μας. Η δική τους ανάπτυξη έχει ως κριτήριο τα κέρδη και την οικειοποίηση του πλούτου από τους λίγους. Η δική μας ανάπτυξη έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, όπως σήμερα μπορεί να πραγματοποιηθεί, στη βάση της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, της ανόδου της παραγωγικότητας.
Με αυτόν τον προσανατολισμό, με την προοπτική να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε, οργανώνουμε την πάλη μας, σήμερα, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Για να πάρει σάρκα και οστά η ενότητα των εργαζομένων στον κλάδο απέναντι στην εργοδοσία. Η πραγματική ενότητα και όχι αυτή του συμβιβασμού με την εκμετάλλευση και του κοινωνικού εταιρισμού που διατυμπανίζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και οι ομογάλακτοί της στον κλάδο. Για να δώσουμε τη μάχη σε κάθε εργασιακό χώρο για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, για την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ, για την υπεράσπιση του ωραρίου και τη βελτίωση των εργασιακών μας σχέσεων.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους του κλάδου να συμπορευτούν με την κλαδική μας Ομοσπονδία, με το ταξικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ. Ετοιμαζόμαστε για νέους ταξικούς, πιο μαζικούς αγώνες. Στην κατάσταση που διαμορφώνουν για εμάς και προσπαθούν να μας πείσουν να αποδεχτούμε, απαντάμε με το δικό μας ταξικό πλαίσιο και προοπτική. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ