Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:884                                                                                                                   Αθήνα 5/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η Ομοσπονδία μας καλεί κάθε Συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο του κλάδου να σταθεί στο πλευρό του μεγάλου αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες του Πειραιά που συνεχίζουν τον παλικαρίσιο αγώνα τους για την υπογραφή ΣΣΕ με νέα απεργία την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018.
Οι εργαζόμενοι στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, μαζί με το Σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ, προχώρησαν σε αυτή την απόφαση αφού η COSCO μαζί με τους εργολάβους της αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Η COSCO κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, χωρίς να διασφαλίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων παρότι την περίοδο 2007 - 2017 ο μονοπωλιακός όμιλος, σύμφωνα με τα ίδια του τα στοιχεία, καταγράφει αύξηση της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά 195%!!!  Ενώ μόνο στο Α’ εξάμηνο του 2018 πέτυχε αύξηση περίπου 30%!!! Αντίθετα, η εργοδοσία με τη στήριξη της Κυβέρνησης φτιάχνει Σωματείο-Σφραγίδα με διαδικασίες-εξπρές, για να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζομένων και αξιοποιεί μηχανισμούς τρομοκρατίας και λάσπης ενάντια στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Ότι κέρδισαν εργαζόμενοι στις Προβλήτες όλα αυτά τα χρόνια,  τα κατάφεραν μαζί με το Σωματείο τους και την στήριξη και ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων από άλλους κλάδους.
Στηρίζουμε τα αιτήματα του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ που διεκδικεί:
·        Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.
·        6μελή πόστα λιμενεργατών.
·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·        Σύσταση Επιτροπών για την Υγεία και Ασφάλεια.
·        Πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.
Η υπογραφή ΣΣΕ είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, σ αυτήν την μάχη βρίσκεται και η  Ομοσπονδία μας απέναντι στους εργοδότες. Η Ομοσπονδία μας – κόντρα στη λογική της συναινετικής και συνεταιρικής συζήτησης για το πώς θα τονωθούν και τι μπορούν να αντέξουν κάθε φορά οι επιχειρήσεις και η οικονομία, η οποία καλλιεργείται έντεχνα από εργοδότες, κυβέρνηση και τις αντίστοιχες συνδικαλιστικές δυνάμεις – καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να βάλουν μπροστά τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες και με βάση αυτά να παλέψουν και να διεκδικήσουν σε όλα τα μέτωπα και σε αυτό της κλαδικής ΣΣΕ.

Η Απεργία στις Προβλήτες της  COSCO στις 7 Σεπτέμβρη να γίνει Υπόθεση Όλης της Εργατικής Τάξης

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ