Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.: 908                                                                                                                                        ΑΘΗΝΑ  18/11/2018


     28 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
(ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10.30π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ)
Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοεμβρίου.
Μια απεργία που εδώ και καιρό υπονομεύεται ανοιχτά και ξεδιάντροπα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που απαρτίζεται από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ). Σε αγαστή συνεργασία με το ΣΕΒ και με μοιρασμένους ρόλους, όπως και τα κόμματά τους, προσπαθούν  να εξασφαλίσουν την ταξική συνεργασία, την υποταγή και την συναίνεση των εργαζόμενων στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που προϋποθέτει όλο και πιο βαθιά εκμετάλλευση, ενίσχυση του αντεργατικού πλαισίου. Γι αυτό έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν εμπόδια στην ενιαία γενική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η στάση τους αποτελεί μνημείο στα μαύρα κατάστιχα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Αφού αρχικά απέρριψαν την πρόταση δεκάδων ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων για απεργία στις 14 Νοέμβρη, όταν είδαν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τις απεργιακές αποφάσεις, αναδιπλώθηκαν, κηρύσσοντας Γενική Απεργία στις 28 Νοέμβρη, χωρίς να κάνουν το παραμικρό για την επιτυχία της, αφού αυτό επιτάσσει η γραμμή του κοινωνικού εταιρισμού που υπηρετούν.  Κόντρα σε αυτή τη γραμμή που οδηγεί στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, που φρενάρει τους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, βρίσκεται η ταξική γραμμή πάλης που υπηρετεί η Ομοσπονδία μας μαζί με τις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η γραμμή που βασίζεται στο δίκιο της εργατικής τάξης και στην πίστη ότι οι εργάτες μπορούν να πάρουν στα χέρια τους όλο τον πλούτο που παράγουν και σήμερα τους αφαιρούν οι κεφαλαιοκράτες.

Έτσι οργανώνουμε την πάλη για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών, για να πάρουν αποφασιστική απάντηση στην αισχρή προπαγάνδα τους για τον κατώτατο μισθό, στην εφαρμογή του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλάει για «υποχρεωτικότητα και επέκταση» των συλλογικών συμβάσεων καθώς και για «αύξηση» του κατώτατου μισθού. Θέλει να μας πείσει να ξεχάσουμε όσα μας έχουν αρπάξει μέχρι σήμερα με τους αντεργατικούς νόμους, που όχι μόνο αφήνουν άθικτους, αλλά προχωράνε στην εφαρμογή τους! Θέλει να μας πείσει να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που θα μας πετάνε οι κεφαλαιοκράτες, όταν το επιτρέπει η ανάκαμψη της οικονομίας τους, να περιμένουμε ότι με αυτό τον τρόπο και σιγά – σιγά θα βελτιώνεται η ζωή μας!
 Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!
 Ούτε, φυσικά, θα ενδώσουμε στη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, στους φαρμακοβιομήχανους που μας προτείνουν κλαδική συλλογική σύμβαση με «κάτι παραπάνω» από τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό και με πετσόκομμα θεσμικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.  Τη στιγμή, μάλιστα, που το φάρμακο αποτελεί για τους καπιταλιστές ένα από τα ακριβότερα και πιο κερδοφόρα εμπορεύματα, η φαρμακοβιομηχανία «καλπάζει» σε παραγωγή και κερδοφορία, σκάνδαλα εκατομμυρίων τροφοδοτούνται από φαρμακευτικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη στιγμή που αναδιαρθρώνουν τις επιχειρήσεις τους, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και κερδοφόρες, με μόνιμη επωδό τις απολύσεις εργαζομένων, εντατικοποιούν τη δουλειά, κάνουν χρήση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, με διευθέτηση του χρόνου εργασίας, διεύρυνση της εργολαβικής εργασίας και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Είναι φανερό ότι δεν έχουμε κοινά συμφέροντα. Η δική τους ανάπτυξη έχει ως κριτήριο τα κέρδη και την οικειοποίηση του πλούτου από τους λίγους. Η δική μας ανάπτυξη έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, όπως σήμερα μπορεί να πραγματοποιηθεί, στη βάση της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, της ανόδου της παραγωγικότητας.
Αυτές τις ανάγκες βάζουμε μπροστά και επιμένουμε στη δική μας πρόταση, στην πρόταση των εργαζόμενων, στην πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων είναι και η Ομοσπονδία μας, για κατώτερο μισθό 751 ευρώ για όλους, για επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Είναι η πρόταση που επανειλημμένα έχουν απορρίψει στη Βουλή, όλοι αυτοί που τάχα «κόπτονται» για το μεροκάματο και τα δικαιώματά μας.
Γι αυτό πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει!

Καμιά αυταπάτη – καμιά αναμονή!  Μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 28 Νοέμβρη!
Καμία απαγόρευση και περιορισμός της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης!
Δημοκρατικά συνδικάτα στα χέρια των εργατών. Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας από τα σωματεία!
Στην κατάσταση που διαμορφώνουν για εμάς και προσπαθούν να μας πείσουν να αποδεχτούμε, απαντάμε με το δικό μας ταξικό πλαίσιο και προοπτική. 
Διεκδικούμε:
§Υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ στη βάση του πλαισίου της Ομοσπονδίας μας.
§Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.  Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
§Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
§Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
§Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
§Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
§Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
§Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ