Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:925                                                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 15/1/2019
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΦΣΕΕ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Το 14ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Γενάρη αποτελεί κορυφαίο γεγονός για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Για την ισχυροποίηση των σωματείων μας, την οργάνωση των συναδέλφων μας σε κάθε χώρο δουλειάς, την ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης. Για να γίνει το κίνημά μας πιο δυνατό απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, την ΕΕ, και να βάλουμε τη δική μας προοπτική της ρήξης και της ανατροπής του βάρβαρου συστήματος τους.
Για να πάρουν απάντηση:
·        Η κυβέρνηση που θέλει να μας πείσει να ξεχάσουμε όσα μας έχει αρπάξει μέχρι σήμερα με τους αντεργατικούς νόμους και να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που θα πετάνε οι κεφαλαιοκράτες, όταν το επιτρέπει η ανάκαμψη της οικονομίας τους, να περιμένουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα βελτιώνεται η ζωή μας.
·        Οι εργοδότες του κλάδου που απολύουν, αυξάνουν την εντατικοποίηση,  προωθούν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, διευρύνουν την  εργολαβική εργασία και μας προτείνουν μια κλαδική ΣΣΕ - καρικατούρα με «κάτι παραπάνω» από τον κατώτερο νομοθετημένο μισθό και με πετσόκομμα θεσμικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
·        Οι διασπαστές του κλάδου που μαζί με κυβέρνηση – εργοδοσία μετέτρεψαν το επικουρικό ταμείο σε επαγγελματικό, πετσοκόβοντας συντάξεις, εφάπαξ και παροχές.
Οι μάχες που έδωσε η Ομοσπονδίας μας όλο το προηγούμενο διάστημα για όλους τους συναδέλφους στον κλάδο αλλά και για το σύνολο των εργαζόμενων και του λαού, συντονισμένη και με άλλα ταξικά συνδικάτα, με μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση και αντιπαράθεση με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του συμβιβασμού, της ενσωμάτωσης και της συνδιαχείρισης αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη.

Το Συνέδριό μας πρέπει να αξιοποιήσει και να διευρύνει αυτή την πείρα, ώστε να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για το μακρύ και δύσκολο δρόμο του αγώνα που έχουμε μπροστά. Για την οργάνωση της πάλης με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Αγωνιζόμαστε:
·        Για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ με βάση το σχέδιο της Ομοσπονδίας μας.  Επαναφορά της ΕΓΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€.
·        Ενάντια στην εργοδοτική επίθεση (απολύσεις, εργασιακές ανατροπές - ατομικές συμβάσεις).
·        Για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατοχύρωση των κατακτημένων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και παροχών μας, απαιτώντας από το κράτος και τους εργοδότες. Να πάψει να είναι το ταμείο μας ιδιωτικό - επαγγελματικό, να μη χαθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης. Να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Να ανακληθεί η απόφαση που βγάζει τον κλάδο από τα ΒΑΕ. Να διευρυνθούν τα ΒΑΕ.
·        Για δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς καμία προϋπόθεση. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα σε υγεία και φάρμακο.
·        Για να καταργηθούν τα φορολογικά χαράτσια. Να μη βγει κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί.
·        Για μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
·        Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ