Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:950                                                                                                                                      Αθήνα  19/3/2019

ΓΙΑ ΤΟ 37Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,
Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ / ομάδα Βασιλόπουλου που την ελέγχουν. Αυτή η ηγεσία είχε αποφασίσει άλλο ένα Συνέδριο χλιδής, σε τουριστικό θέρετρο της Καλαμάτας, με αντιπρόσωπους νόθους, από σωματεία σφραγίδες χωρίς καμία δράση και λειτουργία, με διευθυντικά και άλλα στελέχη επιχειρήσεων, ακόμα και εργοδότες. Πρόκειται για την ίδια ηγεσία που με παχυλούς, εξασφαλισμένους μισθούς και προνόμια ήταν εκκωφαντικά απούσα από κάθε αγώνα των εργαζομένων της χώρας, από κάθε προσπάθεια για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Που μαζί με την κυβέρνηση απαγόρευσαν την απεργία, πετσόκοψαν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, τσάκισαν τη ζωή της εργατικής τάξης. Που δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι, όταν απαγορεύτηκε στη ΓΣΕΕ ακόμα και να έχει κάποιο ρόλο στη διαμόρφωση του κατωτέρου μισθού, δηλαδή στην ΕΓΣΕΕ.
Έχουν το θράσος να κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι μπλόκαρε τις διαδικασίες του συνεδρίου, τη στιγμή που όλοι αυτοί ήταν άφαντοι, ενώ για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή των δήθεν «αντιπροσώπων» επιστράτευσαν εισαγγελείς, ΜΑΤ, ασφαλίτες, security, μπράβους, εργοδότες, όλο το μηχανισμό δηλαδή της εργοδοσίας και του κράτους, που βλέπουν τους εργαζόμενους ως απλά εργαλεία διασφάλισης των κερδών τους.
Βρεθήκαμε μπροστά στο φαινόμενο, να φοβάται η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση την παρουσία των εργαζομένων και των μελών της, να καλεί την αστυνομία, τα ΜΑΤ, να ζητά εισαγγελείς για να την προστατέψουν από τους αντιπροσώπους της και τελικώς να βαφτίζει τους εργαζόμενους ως τραμπούκους και τους τραμπούκους ως εργαζόμενους.
Μιλάνε για δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες αυτοί που για 4 μέρες ήταν κλεισμένοι μέσα στα πολυτελή τους ξενοδοχεία, τρωγόπιναν καθημερινά και δε συγκαλούσαν κανένα καταστατικά αρμόδιο όργανο, ούτε καν το ΔΣ της ΓΣΕΕ που επανειλημμένα, μέχρι και με εξώδικο, τους καλούσε να η ΔΑΣ να πράξουν.
Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που ήθελαν να στήσουν φιέστες στην πλάτη των εργαζομένων, με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών, με μπράβους και σεκιούριτι, αποκλείοντας τους εκλεγμένους μέσα από πραγματικές συλλογικές διαδικασίες αντιπροσώπους.
Αυτοί οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία των αφεντικών τους και προσπαθούν να διαβάλλουν, να διαφθείρουν, να αφοπλίσουν, να απονεκρώσουν τα εργατικά συνδικάτα. Εκατοντάδες αντιπρόσωποι, αληθινοί εργάτες, από ζωντανά σωματεία με δράση, νόμιμα εκλεγμένοι, έδωσαν και δίνουν τη μάχη της διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ χωρίς τους νόθους «αντιπροσώπους», τα διευθυντικά στελέχη και τους εργοδότες.
Η Ομοσπονδία μας καλεί κάθε συνάδελφο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να βγάλει συμπεράσματα, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να μην επιλέξει την αποστασιοποίηση. Με ενεργή συμμετοχή να ξεκαθαρίσουν τα σωματεία από το απόστημα των εργοδοτικών κυβερνητικών συνδικαλιστών.
Το σύνθημα «συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά» πρέπει να ακουστεί και να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι με τη συμμέτοχη τους να πετάξουν στο περιθώριο όχι μονό αυτή τη συνδικαλιστική μαφία, αλλά κυρίως την επιρροή της εργοδοσίας στις γραμμές των συνδικάτων, να χτυπηθεί στη ρίζα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Με το σύνθημα «νομός είναι το δίκιο του εργάτη», με τη συνειδητή συμμέτοχη των εργαζομένων στα σωματεία, την αποφασιστική μάχη απέναντι στα αφεντικά, την πολιτικοποίηση της πάλης τους.
Καμιά ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!
Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος!
Αυτός είναι ο δρόμος μας, ο δρόμος όλων των εργαζόμενων και σε αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Όσοι νομίζουν ότι με τα κόλπα και τους μηχανισμούς τους θα έχουν για πάντα το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα κάτω από τον έλεγχό τους, εγκλωβισμένο στο θανάσιμο εναγκαλισμό τους, είναι βαθιά γελασμένοι!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ