Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  1181                                                                                                                               Αθήνα 15/4/2021

 

 

ΤΙΜΑΜΕ την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 ΜΑΗ 2021.

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής

 

Η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα - σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς αγωνιστές της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, του Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Και η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργάτες όλου του κόσμου αντιμέτωπους με μια πανδημία, που τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους αξιοποιούν για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο την εξουσία τους και τα κέρδη τους. Χιλιάδες εργάτες καλούνται να συνεχίσουν να θυσιάσουν όσα δικαιώματα τους έχουν απομείνει, την υγεία τους, την ίδια την ζωή τους στο βωμό των επιχειρηματικών κερδών. Αυτοί που δήθεν ''κόπτονται'' για την προστασία της υγείας μας και παίρνουν διάφορα κατασταλτικά μέσα με αυτό το πρόσχημα, συνεχίζουν να εκθέτουν τους εργαζόμενους καθημερινά και στον ιό αλλά και σε άλλους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια τους μέσα στους χώρους δουλείας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με το Π.Α.Μ.Ε., με εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, στον επισιτισμό, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια σε όλους τους χώρους δουλειάς. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός.

Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία να παραμείνουν. Στην χώρα μας κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Αντίθετα με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς μισής δουλειάς – μισού μισθού, η εκτίναξη της ανεργίας.

Για να εξυπηρετηθούν αυτά τα σχέδια, η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους, αυτούς δηλαδή που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Φέρνοντας ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνέχεια των προηγουμένων.

Ένα νομοσχέδιο που έρχεται να επιβάλλει τα δεκάωρα, την περαιτέρω ευελιξία και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την διευκόλυνση των απολύσεων, το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα αφεντικά μας, δηλαδή, περιμένουν τα καλύτερα για αυτούς, τα χειρότερα για εμάς, αξιοποιώντας παράλληλα το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ήδη  διαμορφωθεί την τελευταία δεκαετία και ουσιαστικά τους απαλλάσσει από την υποχρέωση συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Συμπαραστάτες στους εργοδότες και στην κυβέρνηση συνεχίζει να είναι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, είναι ένα σώμα και μια ψυχή, συνδιαμορφώνουν από κοινού τη νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Συντασσόμενοι πλήρως με το Υπουργείο Εργασίας αρνήθηκαν επιδεικτικά την πρόταση εκατοντάδων σωματείων και συνδικαλιστών όλων των παρατάξεων για να γιορταστεί η Πρωτομαγιά αγωνιστικά, απεργιακά στις 6 Μάη και επικύρωσαν την πρόταση του “υπουργού του δεκάωρου” για την Τρίτη του Πάσχα! Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτές τις δυνάμεις που είναι ταγμένες με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Και στον κλάδο μας, πίσω από την αδιαλλαξία των εργοδοτών κρύβεται η εργασιακή ζούγκλα που θέλουν να επιβάλουν. Ο καθορισμός του βασικού μισθού στον κλάδο, το ωράριο, οι όροι εργασίας και αμοιβής όλων των συναδέλφων μας ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, όπως οι εργολαβικοί, και τόσα αλλά, περνούν μέσα από το συλλογικό πλαίσιο προστασίας για όλους που μόνο η κλαδική ΣΣΕ εξασφαλίζει. Για αυτό, η μάχη για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Μαζί με την Ομοσπονδία μας, που με σταθερότητα και συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, παλεύει για το τώρα αλλά και για την προοπτική που θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, σε πείσμα των αφεντικών που μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στην απεργία 6 ΜΑΗ 2021, που έχει κηρύξει με ομόφωνη απόφαση, για την Πρωτομαγιά και στις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας (με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας),  με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ