Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 10393                                                                                                          ΑΘΗΝΑ 29/05/2013

Προς:
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΦΑ.Χ.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ.
ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥ.ΦΑ.Χ.
ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΝΙΩΝ.

Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει την ενέργεια της Διοίκησης του ΣΥ.ΦΑ.Χ. να προχωρήσει στη δημιουργία ένωσης προσώπων  στην επιχείρηση. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κίνηση της εργοδοσίας που με αυτό τον τρόπο «πρωτοτυπεί» σε ολόκληρο τον κλάδο.
Αφού δεν μπόρεσε η εργοδοσία του ΣΥ.ΦΑ.Χ. να υπογράψει με το κλαδικό Σωματείο του νομού επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών, αποφάσισε να αξιοποιήσει το αντιδραστικό και αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, να στήσει ένωση προσώπων στο Συνεταιρισμό, για να παρακάμψει το κλαδικό Σωματείο και την άρνησή του να υπογράψει τις μειώσεις μισθών και να προχωρήσει στην υλοποίηση των αντεργατικών σχεδιασμών της με εργαλείο την ένωση προσώπων.
Για να πείσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν και να προσυπογράψουν την ίδρυση ένωσης προσώπων, άσκησε πιέσεις και έβαλε τους εργαζόμενους μπροστά στο τρομοκρατικό και εκβιαστικό ψευτοδίλλημα : «ή φτιάχνουμε ένωση προσώπων και υπογράφουμε μειώσεις μισθών ή θα γίνουν απολύσεις». Κατηγόρησε για τις αρνητικές εξελίξεις, το κλαδικό Σωματείο και ιδιαίτερα το Γ. Γραμματέα του καθώς και την Ομοσπονδία του κλάδου που δίνει τη μάχη για την κλαδική σύμβαση και για να μην περάσουν οι μειώσεις.  Θέλει να ρίξει τις ευθύνες σε όσους αγωνίζονται για τη διατήρηση του μεροκάματου, του μισθού και των δικαιωμάτων που έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα.
Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι για την καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειες της δεν ευθύνονται ούτε οι εργαζόμενοι ούτε τα κατακτημένα δικαιώματα τους, ούτε βέβαια οι εργατικοί αγώνες και οι δυνάμεις που παλεύουν για τα δικαιώματα αυτά, το μισθό και το μεροκάματο.  Οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει ακριβά την ανάπτυξη και τώρα, στην περίοδο της κρίσης, είναι αυτοί που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από τα αντεργατικά μέτρα, τα χαράτσια κ.ο.κ.
Η ΟΕΦΣΕΕ λοιπόν δεν πρόκειται να επιτρέψει ή να συνηγορήσει με οποιοδήποτε τρόπο σε καμία εργοδοτική μεθόδευση που χτυπά κατακτημένα δικαιώματα μέσα από την κλαδική ΣΣΕ.
Γι αυτό καλούμε το ΔΣ του ΣΥ.ΦΑ.Χ. να πάρει πίσω την ένωση προσώπων που δημιούργησε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον ΣΥ.ΦΑ.Χ. να μην αποδεχτούν και να μη νομιμοποιήσουν την ένωση προσώπων, να ξεπεράσουν την εργοδοτική τρομοκρατία, να πάρουν πίσω τις υπογραφές που η εργοδοσία εκβιαστικά τους απέσπασε.
Επίσης καλούμε το κάθε μέλος του ΔΣ του κλαδικού Σωματείου να βγάλει τα συμπεράσματα του και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη μεθόδευση της εργοδοσίας του ΣΥ.ΦΑ.Χ.   
Συνεχίζουμε μαζί με ολόκληρο το ταξικό κίνημα, τη μάχη για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ χωρίς μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Αποκρούουμε κάθε ενέργεια που αδυνατίζει τη μάχη αυτή.  

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ