Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:408                                                                                                              ΑΘΗΝΑ 11/11/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΕΦΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΣ ΣΕ ΤΕΑΥΦΕ ΚΑΙ ΤΑΥΦΕ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας που συνεδρίασε το Σάββατο 8/11/2014 αποφάσισε κατά πλειοψηφία, σε ότι αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ στα δύο Επαγγελματικά Ταμεία ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ, τα παρακάτω:
1.      Η ΟΕΦΣΕΕ δεν θα συμμετάσχει με κανέναν τρόπο σε αυτή τη διαδικασία και στα νέα ΔΣ που θα αναδειχτούν.
2.      Η ΟΕΦΣΕΕ δεν θα στείλει κανέναν εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του συγκεκριμένου Ταμείου  - ΝΠΙΔ.

Οι λόγοι που οδήγησαν το ΔΣ της ΟΕΦΣΕΕ στη συγκεκριμένη απόφαση είναι οι εξής:

·         Το ΤΕΑΥΦΕ και το ΤΑΥΦΕ λειτουργούν πλέον ως ΝΠΙΔ, δεν είναι Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης, αλλά Επαγγελματικά, σε εφαρμογή του αντιασφαλιστικού εφαρμοστικού νόμου του 2ου μνημονίου και από τη μετατροπή αυτή οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί μειώσεις συντάξεων και κατάργηση παροχών, ενώ και το εφάπαξ εξακολουθεί να δίνεται μειωμένο κατά 64%, ακριβώς όπως προβλέπουν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι και διατάξεις.
·         Τα Επαγγελματικά Ταμεία δεν έχουν καμία σχέση με την Κοινωνική Ασφάλιση, λειτουργούν με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας και της βιωσιμότητας, ενώ υπακούουν, σύμφωνα με τον αντιασφαλιστικό νόμο, στη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», όπως όλα τα Ταμεία. Αυτό σημαίνει ότι όποιο ΔΣ και να τα διαχειριστεί, εκ των πραγμάτων θα ακολουθήσει το δρόμο των περικοπών ή της αύξησης των εισφορών των ασφαλισμένων.
·         Αυτοί που καλούν σήμερα σε συμμετοχή στη «γιορτή της δημοκρατίας», δηλ. η προηγούμενη και η σημερινή πλειοψηφία της Διοίκησης της ΠΟΙΕ, όλοι μαζί  σε σύμπνοια, παραμέρισαν «δημοκρατικά» - με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της κυβέρνησης - την ΟΕΦΣΕΕ και την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου και ασφαλισμένων στο ΤΕΑΥΦΕ, προκειμένου να μετατρέψουν ανεμπόδιστα το Επικουρικό Ταμείο σε Επαγγελματικό – ΝΠΙΔ. Δεν ρώτησαν κανέναν, δεν πήραν καμία κανονική απόφαση από ΓΣ ή ΔΣ εργαζομένων.
·          Η ΟΕΦΣΕΕ αντιπαλεύει από την πρώτη στιγμή τη μετατροπή του Επικουρικού Ταμείου του κλάδου σε ΝΠΙΔ. Έχει ταχθεί στον αγώνα για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, κύριας και επικουρικής, με απόφαση του 12ου Συνεδρίου της, ενώ υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχες αποφάσεις σωματείων, επιτροπών και ΓΣ εργαζόμενων του κλάδου.
·         Η ΟΕΦΣΕΕ έχει προσφύγει στο ΣτΕ ενάντια στην πραξικοπηματική μετατροπή του Επικουρικού Ταμείου του κλάδου σε ΝΠΙΔ και περιμένει την απόφαση.
·         Η ΟΕΦΣΕΕ δεν θα προσφέρει, στο όνομα της συμμετοχής ή του ελέγχου, καμία στήριξη ή νομιμοποίηση στη λειτουργία των Επαγγελματικών Ταμείων, ούτε θα γίνει μέρος του προβλήματος των μειώσεων και των περικοπών που εκ των πραγμάτων θα εφαρμόσουν τα συγκεκριμένα ταμεία.

Η ΟΕΦΣΕΕ πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου – ασφαλισμένοι σε ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ δεν πρέπει να αυταπατώνται και να εγκλωβίζονται στις  ανούσιες, δήθεν «αντιπαραθέσεις» για το ποιός και πώς θα διαχειριστεί την αρνητική κατάσταση που δημιούργησαν αυτοί που όλοι μαζί εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τους αντιασφαλιστικούς νόμους. Αυτές οι αντιπαραθέσεις δεν αφορούν τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων. Αντίθετα, τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζόμενων διασφαλίζονται με την αποδυνάμωση και τη μη νομιμοποίηση τέτοιων προσπαθειών υλοποίησης της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής πολιτικής, με την πάλη για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους.

Η ΟΕΦΣΕΕ συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, για να οργανωθεί και να ενισχυθεί αυτή η πάλη, που είναι υπόθεση του συνόλου των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, όλων των κλάδων, και για να έχει προοπτική και αξιώσεις πρέπει να διεξάγεται ενιαία, όχι με κατακερματισμό και πολυδιάσπαση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων σε επαγγελματικά ταμεία – «μαγαζάκια».

Στη βάση αυτή, η ΟΕΦΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους – ασφαλισμένους να μη δώσουν άλλοθι στα νέα ΔΣ με τη συμμετοχή τους στις «ψηφοφορίες» (προβλέπεται και επιστολική ψήφος!!!) που θα τα αναδείξουν, να μη στηρίξουν και να μη νομιμοποιήσουν την υπονόμευση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, αλλά να βρεθούν μαζικά και οργανωμένα απέναντι σε αυτά τα ΔΣ, στον αγώνα της διεκδίκησης.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κοινοποίηση:
ΠΔΕ ΤΕΑΥΦΕ – ΤΑΥΦΕ

ΜΜΕ