Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  662                                                                                                  Αθήνα 16/11/2016

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Η ΟΕΦΣΕΕ μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 4η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Πριν 17 χρόνια η Ομοσπονδία μας μαζί με άλλα ταξικά Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, που πάλευαν σε γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, προχωρήσαμε στη δημιουργία του ΠΑΜΕ, του μετώπου εκείνου που εξέφραζε και συνεχίζει να εκφράζει τον ταξικό πόλο στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Στη δεκαεφτάχρονη πορεία του το ΠΑΜΕ συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να γίνουν αγώνες με αποτέλεσμα την καθυστέρηση, την επιβράδυνση στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων. Προστάτεψε ένα μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού της κινήματος από την αντίληψη του κοινωνικού εταιρισμού, της ταξικής συνεργασίας. Εναντιώθηκε και προφύλαξε ένα σημαντικό κομμάτι εργαζομένων από το μεγάλο παραμύθι της αστικής τάξης και των κομμάτων της, ότι δήθεν η ευημερία των εργαζόμενων ταυτίζεται με την καπιταλιστική ανάκαμψη και ανάπτυξη και ότι είναι αναγκαίες οι θυσίες από μέρους τους για να επιτευχθεί αυτή. Εναντιώθηκε στην προσπάθεια οι εργαζόμενοι να μειώσουν τις απαιτήσεις τους και έβαλε το ζήτημα των διεκδικήσεών τους με κριτήριο ποιος παράγει και ποιος δικαιούται να καρπώνεται τον πλούτο.
Στην κατεύθυνση αυτή και με τη συμμετοχή της στο ΠΑΜΕ, η ΟΕΦΣΕΕ αποτελεί την ταξική οργάνωση των εργαζόμενων στον κλάδο. Έδωσε και δίνει όλες της τις δυνάμεις έτσι ώστε να ενημερώνει τους εργαζόμενους για το χαρακτήρα των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που παίρνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, να υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, να πρωτοστατεί στους αγώνες για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ στη βάση των αναγκών των εργαζόμενων.
Προχωρήσαμε σε εκατοντάδες παρεμβάσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι του κλάδου, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να οργανώσουμε την πάλη των εργατών σε κλαδικό επίπεδο, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που στον κλάδο παίζουν διασπαστικό ρόλο, που συνδιαλέγονται με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, που μιλούν για «έντιμους συμβιβασμούς» και αναζητούν «κοινές λύσεις» με τους δυνάστες της εργατικής τάξης. Σε αντιπαράθεση και με όσους μπλέκουν τους εργατικούς αγώνες στην αποδεδειγμένη αυταπάτη των κυβερνητικών «ανατροπών», μακριά από τη σύγκρουση στους χώρους δουλειάς, τη σύγκρουση και ρήξη με την ίδια την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.
Στις σημερινές συνθήκες έντασης της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης, στα πλαίσια της όξυνσης των αδιεξόδων και των αντιφάσεων της πλουτοκρατίας και του συστήματός της, με τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς να οδηγούν στη δίνη του πολέμου περιοχές ολόκληρες και λαούς, η στήριξη για το ακόμα μεγαλύτερο δυνάμωμα του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα, του ΠΑΜΕ, αποτελεί το κύριο καθήκον για κάθε συνεπή δύναμη του εργατικού κινήματος τόσο στον κλάδο μας, όσο και γενικότερα.
Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά.
Ισχυροποιούμε το ΠΑΜΕ, δυναμώνουμε τον ταξικό προσανατολισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα. 





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ