Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  732                                                                                                                        Αθήνα 23/9/2017

ΚΑΛΕΣΜΑ
Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει το έγκλημα στο Σαρωνικό που δημιουργήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Είναι σοβαρές οι επιπτώσεις στη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού. Χιλιόμετρα ακτής και πυθμένα έχουν υποστεί ήδη τεράστια οικολογική καταστροφή εξ αιτίας της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε, με ανυπολόγιστες ζημιές, με μακροχρόνιες επιπτώσεις στην διατροφική αλυσίδα και θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στην περιοχή να μπορούν να απολαμβάνουν και πάλι την θάλασσα καθαρή. Πολλοί μικροεπαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού - αυτοαπασχολούμενοι ψαράδες έπαθαν ζημιά.
Για το έγκλημα στο Σαρωνικό υπάρχει ένοχος: είναι οι εφοπλιστές και η κυβέρνησή τους.
Η ρύπανση αυτή πρέπει να κινητοποιήσει αμέσως το λαό.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία κλάδου στην Αθήνα να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνουν ταξικά συνδικάτα, να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει το κόστος, έτσι ώστε να μη μετακυλιστεί  στο λαό.
Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη και ώρα 18:30 στην Πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά.
Προσυγκέντρωση: 6.00 έξω από τον ΗΣΑΠ Πειραιά.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ