Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:799                                                                                                                ΑΘΗΝΑ 6/02/2018

Ενημερωτική εγκύκλιος
Προς τα σωματεία του κλάδου
Στις 4 Φεβρουαρίου 2018 συνεδρίασε η ολομέλεια του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Συζητήσαμε και εκτιμήσαμε την δράση μας το προηγούμενο διάστημα, τις μάχες που δώσαμε απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τόσο σε επίπεδο κλάδου όσο και στο γενικότερο επίπεδο μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.
Αποφασίσαμε να οργανώσουμε την αγωνιστική μας συνέχεια απέναντι στην συνεχιζόμενη επίθεση της εργοδοσίας του κλάδου αλλά και συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου που εκφράζεται και υλοποιείται από την κυβερνητική πολιτική, τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και αυτά που ακολουθούν.
Η «υγιής» ανάπτυξη που προβάλουν οι εργοδότες του κλάδου μαζί με το σύνολο των μεγαλοεπιχειρηματιών και ευαγγελίζονται η κυβέρνηση και τα κόμματά τους σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση και επιδείνωση των όρων δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων.

Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκαν τα εξής:

· Δυναμώνουμε την πάλη στο μέτωπο της Κλαδικής  Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας, με βάση το σχέδιο – πλαίσιο της  Ομοσπονδίας μας. Συνδέουμε την πάλη μας στον κλάδο με αυτή στο γενικότερο μέτωπο της ΕΓΣΣΕ, επαναφορά στα 751 ευρώ κατώτερο μισθό για όλους, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Η πάλη αυτή πατάει στη δράση του προηγούμενου διαστήματος, στη συσπείρωση 536 συνδικαλιστικών οργανώσεων – μεταξύ των οποίων και η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. - που κατέθεσαν πρόταση νόμου για τις ΣΣΕ στη Βουλή, και η κυβέρνηση πέταξε στα αζήτητα. Να γίνει ο αγώνας αυτός υπόθεση των σωματείων, των ίδιων των εργαζόμενων ιδιαίτερα των νέων. Δουλεύουμε με μαζικές διαδικασίες για την προετοιμασία απεργιακής κινητοποίησης.

· Στα κεντρικά ζητήματα του σχεδιασμού της Ομοσπονδίας εντάσσεται, επίσης, το μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών. Στις 21 Φλεβάρη συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν στις υπόλοιπες πόλεις, σε Εφορίες και αλλού. Τα Σωματεία να καταγράψουν εργαζόμενους και άλλους φτωχούς ανθρώπους που κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς.

· Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στα δικαστήρια στις 20 Φλεβάρη, μέρα που δικάζονται ξανά τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ – μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. - για την παρέμβαση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας επί κυβέρνησης ΝΔ και υπουργίας Βρούτση. Η Ομοσπονδία απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν την δικαστική δίωξη και να συμπαρασταθούν στους συνδικαλιστές.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ