Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:  915                                                                                                       ΑΘΗΝΑ 10/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Απεργία στις 28 Νοέμβρη με τα μαζικά συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αποτέλεσε μαχητική και αναγκαία απάντηση σε Κυβέρνηση-Εργοδοσία-Εργατοπατέρες. Παρά την υπονομευτική τακτική του εργατοπατερισμού, αλλά και την προπαγάνδα της Κυβέρνησης περί «τέλους των μνημονίων», χιλιάδες εργαζόμενοι απέργησαν και συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, και η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε., των Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Σημαντικό στοιχείο είναι η αυξημένη συμμετοχή στην Απεργία σε κλάδους και χώρους που οι ταξικές δυνάμεις είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.
   Μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία, ειδικά στους χώρους που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές, οι νέοι εργαζόμενοι που είναι στην πλειοψηφία τους ασυνδικάλιστοι. Το επόμενο διάστημα είναι σημαντικό να προχωρήσει η συζήτηση στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς του κλάδου. Να δυναμώσει η ενημέρωση και η οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου μας απέναντι στην επίθεση που συνεχίζεται.
   Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα. 
   Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους του κλάδου να δώσουμε μαχητική απάντηση με μαζικά Συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών.
     Διεκδικούμε:
§   Υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ στη βάση του πλαισίου της Ομοσπονδίας μας.
§   Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.  Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
§   Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
§   Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
§   Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
§   Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
§   Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ