Τετάρτη 17 Απριλίου 2019


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  956                                                                                                                                 Αθήνα 17/4/2019


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Για το πολυνομοσχέδιο για τη Παιδεία
Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στα κρυφά το νομοσχέδιο για την Παιδεία φέρνοντάς το προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη Μεγάλη Δευτέρα.
Πρόκειται για μία άθλια μεθόδευση που δείχνει από τη μία τις προθέσεις της κυβέρνησης να περάσει την πολιτική της εν κρυπτώ σε μία περίοδο που τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά και από την άλλη αγνοεί επιδεικτικά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, γονείς) που αγωνίζονται να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.
Το πολυνομοσχέδιο σκούπα της κυβέρνησης έρχεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων να αλώσουν την ανώτατη εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλειά.
Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. καλεί τα συνδικάτα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να καταγγείλουν την ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 16 με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τριετείς τίτλους σπουδών που προσφέρουν διάφορα ιδιωτικά κολέγια, τη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων, την επέκταση των διδάκτρων κλπ.
Να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση  που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου στις 6:30μμ στο Σύνταγμα.
Η υπόθεση της Παιδείας δεν αφορά μόνο τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αλλά αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ