Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:1035                                                                                                                                          Αθήνα 2/1/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο περιορισμός των διαδηλώσεων, που η κυβέρνηση της ΝΔ επεξεργάζεται, αποτελεί τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Σε συνέχεια και κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, της επίθεσης στα εναπομείναντα εργατικά-ασφαλιστικά δικαιώματα, η πρόθεση για των περιορισμό των διαδηλώσεων συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τους εργαζόμενους και το λαό στο περιθώριο, άφωνους και τους αγώνες τους στο γύψο. Γι' αυτό και η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί, όπως και οι προηγούμενες, να αξιοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Η Ομοσπονδία μας μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και στο περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν, να παλεύουν και να διεκδικούν απέναντι τους. 
Οι αιτίες που βγάζουν τους εργαζόμενους στους δρόμους βρίσκονται στην ίδια μήτρα με τα αποτελέσματα που επικαλείται η κυβέρνηση, για δικαιολογήσει τη νέα προσπάθεια καταστολής. Τα λουκέτα στα μαγαζιά βρίσκονται σε κάθε εμπορικό δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά. 
Πίσω από τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό της κυβέρνησης βρίσκεται η πάγια θέση των εργοδοτικών ενώσεων να παρέμβουν με φυσική παρουσία και άμεσα στη ζωή των εργατικών-συνδικαλιστικών οργανώσεων, στο δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα στην απεργία. Γι' αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη η σιωπηρή στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ως μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. 
Οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες, όμως, δε μπαίνουν στο γύψο. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια να φιμωθούν και να κλειστούν οι αγώνες τους σε γυάλα.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ