Τρίτη 14 Απριλίου 2020


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:1067                                                                                                                                            Αθήνα 14/04/2020         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ομοσπονδία μας στηρίζει την Πανελλαδική Δράση για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ την Τετάρτη 15 Απρίλη με σύνθημα «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας» και καλούμε τα σωματεία του κλάδου, τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες που θα παρθούν εκείνη τη μέρα.
Οι εργαζόμενοι των Σούπερ Μάρκετ είναι άμεσα εκτεθειμένοι σε κινδύνους αφού εργάζονται χωρίς μέτρα προστασίας, με εξαντλητικά ωράρια, με εντατικοποίηση της εργασίας. Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους παρέχει η κυβέρνηση καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Μένουν μόνο οι υποσχέσεις ότι θα δώσουν κάτι ψίχουλα από τα εκατομμύρια που κονομάνε αυτή τη περίοδο.
Ούτε αυτά φτάνουν, για να αναπληρωθούν οι τόσες πολλές ώρες εργασίας και η εντατικοποίηση, ούτε όλα τα διαφημιστικά σπότ με τα ψεύτικα χαμόγελα και της δήθεν μεγάλης οικογένειας (αφεντικά και εργάτες παρέα!). Οι πραγματικοί ήρωες είναι οι εργάτες που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες για το μεροκάματο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την υγιεινή, την υγεία και ασφάλεια των ίδιων και των οικογενειών τους.
Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παλεύουν και διεκδικούν και στηρίζουμε όλα τα δίκαια αιτήματα τους.
Προετοιμαζουμε και τον δικό μας κλάδο για οργανωμένη και μαχητική δράση με στόχο την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν για τη διαχείριση της κρίσης. Για την κατάργηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Ξεκινώντας με την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ σε ΦΑΡΜΑΚΟ & ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 16:30 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ