Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:1090                                                                                                                            Αθήνα 01/7/2020


Δε θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του «νόμου» και του «αστυνόμου»!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο 9 Ιούλη, 8μ.μ. στο Σύνταγμα
Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-αίσχος!

Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο περιορισμός των διαδηλώσεων αποτελεί τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Σε συνέχεια και κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, της επίθεσης στα εναπομείναντα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, η πρόθεση για των περιορισμό των διαδηλώσεων συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τους εργαζόμενους και το λαό στο περιθώριο, άφωνους και τους αγώνες τους στο γύψο. Έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία. Η κανονικότητά τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι.

Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».
·        Έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δε μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα «κοινωνικής σημασίας», προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.
·          Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων. 
·          Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις.
·          Ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. 
·          Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.
·          Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη – λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Θέλουν να περνούν τις κινητοποιήσεις από το «ψιλό κόσκινο» του κεφαλαίου και του κράτους του, στο δρόμο της ενσωμάτωσης και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού δεν τα δημιουργούν οι διαδηλώσεις, όπως λένε τα αφεντικά, οι κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους, τα δημιουργούν οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει, προς όφελος των κεφαλαιοκρατών, και που γεννούν ανεργία, φτώχεια, μετατρέπουν τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα, αφαιρούν από το λαό τη δυνατότητα να καλύψει τις βασικές του ανάγκες (π.χ. Υγεία, Παιδεία...).

Η Ομοσπονδία μας μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και στο περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν, να παλεύουν και να διεκδικούν απέναντι τους. Οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει μακρόχρονη πείρα, αποκτημένη μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες και συγκρούσεις, στάθηκε όρθιο και δυνατό απέναντι σε πολλές και διαχρονικές προσπάθειες καταστολής από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους. Θα ματαιώσει και τώρα, στην πράξη, κάθε προσπάθεια να φιμωθούν και να κλειστούν οι αγώνες του σε γυάλα.

Η Ομοσπονδία μας καλεί σωματεία και εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικής  καταδίκης και απόσυρσης του νομοσχεδίου. Καλούμε τα συνδικάτα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια στις 9 Ιούλη 2020, στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 8μ.μ..

Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθεί ένα δικαίωμα που οι εργαζόμενοι και ο λαός κατέκτησαν με το αίμα τους.
Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ