Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 1233                                                                                                                  Αθήνα 25/10/2021

 

 

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα, έγκλημα που μπορούσε να είχε αποφευχθεί, έγκλημα για το οποίο οι εργαζόμενοι και το σωματείο στις προβλήτες της COSCO είχαν προειδοποιήσει.

Στο γκέτο της εταιρίας COSCO που όλες οι κυβερνήσεις της παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών.

Αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα, της εντατικοποίησης, της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, τις απλήρωτες υπερωρίες μέχρι θανάτου, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας των εργαζομένων, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αυτά ήρθε να νομιμοποιήσει ο νόμος Χατζηδάκη!

Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO ήδη βρίσκονται σε κινητοποίηση για να μη θρηνήσουν άλλους νεκρούς. Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη της COSCO. Ενώνουμε την φωνή μας στα δίκαια αιτήματα τους:

ΤΩΡΑ Να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα.

ΤΩΡΑ Να παρθούν όλα τα Μέτρα Προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ