Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:1238                                                                                                              ΑΘΗΝΑ 16/11/2021

                                                                                                                                     

 

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για δουλειά - Ζωή με δικαιώματα

 

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα γνωρίζει πως οι διεκδικήσεις για «ψωμί - παιδεία - ελευθερία» πάνε παράλληλα με τη διεκδίκηση για υγεία και μέτρα στήριξης για το λαό μας.

Η αντιδιδακτορική πάλη, ο κοινός αγώνας νεολαίας-εργαζομένων ενάντια στην επιβεβλημένη από την αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα Χούντα, που κορυφώθηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε απέναντι σε ένα βάρβαρο, βίαιο καθεστώς που με την στήριξη των ΗΠΑ έμοιαζε πανίσχυρο. Ταυτόχρονα η Χούντα επιχειρούσε με απαγορεύσεις, εξορίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια και δολοφονίες αγωνιστών συνδικαλιστών να εμποδίσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης της αντίστασης και της διεκδίκησης του λαού. Ενώ παράλληλα αξιοποιούσε και μια σειρά αχυρανθρώπων της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα με στόχο να επιβάλλουν την αδράνεια, την απογοήτευση και την μοιρολατρία.

Σήμερα, τα συνδικάτα είναι αντιμέτωπα με τους νόμους των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στην συνδικαλιστική οργάνωση και να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες. Με το νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη θέλουν να μας πάνε πίσω στο Μεσαίωνα για να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αρνούνται να προσλάβουν γιατρούς για να μετατρέψουν το ΕΣΥ σε μια ακόμη μηχανή κέρδους για την ιδιωτική υγεία που θησαυρίζει πάνω στα θύματα της πανδημίας. Ενώ η συμφωνία για τις αμερικανονατοικές βάσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να εφαρμόζει η ΝΔ έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε μια τεράστια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ. Τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία γίνονται πισίνες στις βροχές και τα παιδιά μας κάνουν μάθημα χωρίς δασκάλους και καθηγητές η κυβέρνηση επιχειρεί την επιβολή της αστυνομοκρατίας και την επαναφορά του χωροφύλακα.

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Εμπνεόμαστε από τα ανεκπλήρωτα συνθήματά της. Αντιστεκόμαστε στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Αποτελεί ατομική και συλλογική μας ευθύνη να μην μείνουμε με το στόμα κλειστό εμπρός στις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες απέναντι στο λαό, τις ανάγκες και την υγεία του, την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος οφείλουμε να αντλούμε πείρα και συμπεράσματα από τους αγώνες μας, σύγχρονους και παλαιότερους. Μετά την μεγάλη νίκη των εργαζομένων της COSCO, μετά τη νίκη των εργαζομένων της eFOOD και των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευή επιβεβαιώνουν ότι το δίκιο κατακτιέται με οργάνωση και αγώνα. Ότι κυβερνήσεις, εργοδότες, και μηχανισμοί δεν είναι ανίκητοι απέναντι στην αποφασισμένη και οργανωμένη εργατική τάξη.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και δεν πρόκειται να εκχωρηθούν σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Τα οράματα του Νοέμβρη παραμένουν επίκαιρα!!!

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣH