Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:505                                                                                                             
       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
             TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι στη SPECIFAR/ACTAVIS,

Η φαρμακευτική εταιρεία SPECIFAR/ACTAVIS, ακολουθώντας τη γραμμή της μητρικής εταιρείας, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις συναδέλφων, κυρίως από το τμήμα πωλήσεων (ιατρικοί επισκέπτες). Απολύσεις που αθροίζονται στις χιλιάδες που έχουν γίνει την τελευταία πενταετία στον κλάδο μας.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επισημοποίηση της εξαγοράς της ALLERGAN από την ACTAVIS έναντι του ποσού των 70 δις δολαρίων, κίνηση που αναμένεται να φέρει τον όμιλο ACTAVIS στις 10 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως. Παρά τη διαφαινόμενη γιγάντωσή της, η εταιρεία ανακοίνωσε τις απολύσεις για την εξοικονόμηση «κόστους» ύψους 2 δις δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως για τις φαρμακευτικές, όπως και για όλες τις επιχειρήσεις, εμείς που παράγουμε με τη δουλειά μας αξίες και αμύθητα κέρδη, εμείς που δημιουργούμε σε τελική ανάλυση τις προϋποθέσεις για να προβαίνουν σε τέτοιου μεγέθους κολοσσιαίες εξαγορές, λογαριαζόμαστε ως κόστος που πρέπει να περικόπτεται.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία μας σας καλούν να μη μείνετε αμέτοχοι. Καμιά θέση εργασίας χαμένη! Γιατί όσο και να χρυσώσει η εταιρεία το χάπι, δίνοντας κάτι παραπάνω για αποζημίωση, δεν μπορεί να κρύψει, ούτε να προσπεράσει το γεγονός ότι κι άλλοι συνάδελφοί μας θα προστεθούν στην μακριά λίστα των ανέργων με αβέβαιη την εργασιακή τους επανένταξη.

Οι Διοικήσεις

Αθήνα, 20/3/2015