Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  565                                                                                                        Αθήνα 23/11/2015
ΚΑΛΕΣΜΑ
στην κινητοποίηση Ομοσπονδιών και Συνδικάτων την Τετάρτη 25 Νοέμβρη στις 5μ.μ. στην Ομόνοια

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο, για να χτυπήσει και τα τελευταία απομεινάρια της Κοινωνικής Ασφάλισης. Στα πλαίσια αυτά, όχι μόνο δεν θα επανέλθουν στα ΒΑΕ ειδικότητες και κλάδοι που εξαιρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως η παραγωγή του φαρμάκου – καλλυντικού, αλλά θα αποχαρακτηριστούν κι άλλα επαγγέλματα.

Ταυτόχρονα, σχεδιάζουν και επεξεργάζονται την αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση που θα έρθει να προστεθεί στην ήδη πραγματοποιούμενη, με το νέο τρόπο υπολογισμού τους, μείωση των συντάξεων, στην περικοπή παροχών Υγείας - Πρόνοιας, στο τσάκισμα των αναπηρικών συντάξεων. Κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, όπως αποκαλύπτεται και από τη συμφωνία της κυβέρνησης στο Γιούρογκρουπ για χτύπημα των ΒΑΕ και αύξηση των ελάχιστων ενσήμων για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να αποκρούσουμε αυτή την επίθεση.

Δεν παζαρεύουμε την υγεία μας, δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας. Προτάσσουμε τις ανάγκες μας και την ικανοποίησή τους.

Οργανωνόμαστε σε κάθε τόπο δουλειάς, στις επιτροπές, στα σωματεία, στα συνδικάτα μας. Με ταξικούς αγώνες, βάζουμε φρένο στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, που έχουν κατακτηθεί με αίμα, μέχρι να απαλλαγούμε οριστικά από αυτούς που καρπώνονται τον παραγόμενο από εμάς πλούτο.

Συμμετέχουμε μαζί με τους συναδέλφους μας από άλλους κλάδους στην κινητοποίηση που έχουν αποφασίσει οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία μας, την Τετάρτη 25 Νοέμβρη στις 5 μ. μ. στην Ομόνοια.

Διεκδικούμε:
§  Μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία.
§  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
§  Κοινωνική Ασφάλιση σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Διεύρυνση των ΒΑΕ και σε άλλες ειδικότητες.

Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ - Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ