Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Θήβας ___/___, Βιβλ. Σωμ. 23/2002
ΜΕΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
τηλ. 6936634665, email: synfarmeva@gmail.com, fax: 2105247494
Αριθμ. Πρωτ.                                                                                                                                 Θήβα 24/10/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗΣ.
Η εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε πάνω από 40 απολύσεις εργαζομένων που απασχολούνταν σε «εργολαβική εταιρεία» για λογαριασμό της. Οι απολύσεις αυτές (οι οποίες βαφτίζονται «σταμάτημα της συνεργασίας γιατί δεν υπάρχει δουλειά»), έρχονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαμυνύει σε όλους τους τόνους πως «η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης».
Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι οι εργαζόμενοι θεωρούνται αναλώσιμοι, που προσλαμβάνονται και απολύονται κατά τις ορέξεις τις εργοδοσίας, με συμβάσεις ακόμα και μιας μέρας και άθλιες μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές συνθήκες. Οι ορέξεις του κάθε Ομίλου καθορίζονται με βάση το πώς και το πότε θα βγάλει τα περισσότερα κέρδη, και όχι με τις ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζομένων. Για αυτό και τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι ασυμβίβαστα με αυτά των εργοδοτών.
Θυμίζουμε πως η εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ, στην οποία η λεγόμενη «εργολαβική εργασία» (δουλεμπορική λέμε εμείς) καλύπτει σχεδόν τα 2/3 των εργαζομένων, βραβεύθηκε μαζί με άλλες 40 «επιχειρήσεις-διαμάντια» για την ικανότητά τους να αναπτύσσονται παρά το ρευστό οικονομικό περιβάλλον, το σεβασμό στο ανθρώπινο δυναμικό τους..., την αξιοσημείωτη εξωστρέφεια και την προσφορά τους στην εθνική οικονομία...!!! Επίσης ο Όμιλος Σαράντη παρουσίασε  αύξηση 57% στα καθαρά κέρδη κατά το Α’ εξάμηνο του 2017 σε €13,37 εκ. από €8,49 εκ.,... !!!
Να τι εννοούν κυβέρνηση και εργοδότες με τον όρο «ανάπτυξη», πάνω σε ποια συντρίμμια έρχεται να πατήσει η όποια ανάκαμψη της κερδοφορίας των ομίλων.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία ΣΑΡΑΝΤΗΣ και τις πρακτικές της σε βάρος των εργαζομένων.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όχι απλά δεν κατήργησε τους νόμους των προηγούμενων αλλά, αντίθετα, νομοθέτησε -και με το παραπάνω- για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αντεργατικό οπλοστάσιο που βρίσκεται πλέον στα χέρια της εργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τέτοιο μεγάλο όπλο που διατηρεί και ενισχύει η συγκυβέρνηση είναι και η αθλιότητα του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου μέσω δουλεμπόρων.
Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα:
-  Οι εργαζόμενοι στις λεγόμενες «εργολαβικές εταιρίες» δεν πρέπει  να συμβιβαστούν με τους άθλιους όρους δουλειάς που δε μπορούν να εξασφαλίσουν στοιχειωδώς τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών τους. Δεν πρέπει να συμβιβαστούν να ζουν με το άγχος για το αν θα τα βγάλουν πέρα, αν θα τους πάρει τηλέφωνο ο δουλέμπορος το βράδυ για να πάνε για δουλειά το πρωί.

- 
Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και την ενεργή δράση όλων των εργαζομένων στο ταξικό Συνδικάτο του κλάδου.
Κανείς μόνος του δε μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών και των δουλέμπορων – μεσαζόντων.
Όλοι μαζί, συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά, να παλέψουμε για:
-  Να σταματήσει το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο με καθε δουλεμπορική εταιρεία και να δημιουργηθούν μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα για όλους στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.
-  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι των μνημονίων, με ανάκτηση των απωλειών και επαναφορά μισθών και δικαιωμάτων στα προ κρίσης επίπεδα.
-  Να υπογραφεί ΣΣΕ που θα καλύπτει αυτές τις ανάγκες σε όλο τον κλάδο Φαρμάκου – Καλλυντικού και σε κάθε επιχείρηση.
Αντίστοιχα πρέπει να σκεφτούν και οι «μόνιμοι» εργαζόμενοι της εταιρίας. Οι ίδιοι νόμοι χτυπάνε και διαλύουν συνολικά τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, με όποια σχέση εργασίας κι αν δουλεύει καθένας. Ακόμα περισσότερο, η δουλεμπορική εργασία χτυπάει και εσάς καθώς επεκτείνεται, ασκεί πίεση και τρομοκρατία για να μη σηκωθεί ποτέ κεφάλι, για να χωρίζονται οι εργαζόμενοι.