Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  774                                                                                                 Αθήνα 30/11/2017
ΚΑΛΕΣΜΑ
Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν στα γεμάτα τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς.
Να δώσουμε σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ – «θεσμούς» την απάντηση που αρμόζει:
·       Στο πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» που σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, μεγαλύτερο πλήγμα σε δικαιώματα και κατακτήσεις.
·       Στα μέτρα της 3ης αξιολόγησης  που φέρνουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για εργατικά – λαϊκά σπίτια.
·       Στην επιδίωξη να χτυπηθεί η οργάνωση των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς και το απεργιακό δικαίωμα, να έρθει η συνδικαλιστική οργάνωση στα μέτρα της εργοδοσίας και των «αναγκών» της καπιταλιστικής οικονομίας και ανάπτυξης.
·       Στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού που προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους και κλιμάκωση της φοροληστείας για τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές, επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων που βγαίνουν από το ξεζούμισμα των εργαζόμενων και του λαού.

Να δώσουμε απάντηση στους εργοδότες του κλάδου, οι οποίοι αξιοποιούν το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που τους έχουν προσφέρει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα καθώς και τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, για να πιέζουν τους εργαζόμενους και να «ξηλώνουν» εργασιακές σχέσεις και κατακτημένα δικαιώματα.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του φαρμάκου και του καλλυντικού, την ίδια ώρα που προβάλλουν τις επιχειρηματικές τους επιτυχίες, την κερδοφορία, τη συμβολή τους στην «ανάπτυξη της οικονομίας» και το «κοινωνικό τους πρόσωπο», απειλούν τη δημόσια υγεία με αποσύρσεις φαρμάκων, απολύουν συναδέλφους, προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις που καταργούν δεκάδες θέσεις εργασίας, εντατικοποιούν τη δουλειά, χρησιμοποιούν κάθε λογής ελαστικές σχέσεις εργασίας, επιδιώκουν τη διάλυση του κλαδικού ωραρίου 5ήμερου – 8ωρου – 40ωρου από Δευτέρα ως Παρασκευή.
Δεν υπογράφουν την κλαδική ΣΣΕ, επιδιώκοντας να διαμορφώσουν κλαδικούς, επιχειρησιακούς, ατομικούς όρους εργασίας και μισθούς κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Ταυτόχρονα, καλλιεργούν την εικόνα του «καλού εργοδότη», της «υγιούς» επιχείρησης, προσπαθούν να κρύψουν από τους εργαζόμενους τις πραγματικές, βάρβαρες προθέσεις τους, γι αυτό και δεν απαντούν επίσημα στο σχέδιο κλαδικής ΣΣΕ που έχει θέσει και διεκδικεί η Ομοσπονδία μας.
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους που κυριολεκτικά σκοτώνει, όπως έγινε με τις πλημμύρες στη Δ. Αττική. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ανάμεσά τους και η αμερικάνικη πολυεθνική ΤΖΟΝΣΟΝ,  μαζί με όλες τις κυβερνήσεις, δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη, αντιμετωπίζουν τα αντιπλημμυρικά έργα ως κόστος. Με τα κροκοδείλια δάκρυά τους και τις «φιλανθρωπικές» τους ενέργειες προσπαθούν να κρύψουν τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματός τους.
Σε αυτή την απεργία πρέπει να πάρει απάντηση και ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός στον κλάδο μας και συνολικά. Οι δυνάμεις αυτές που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που έχουν σημαία τους τον κοινωνικό εταιρισμό και τη συνδιαλλαγή. Αυτό το περιεχόμενο δίνουν στους αγώνες, με ταυτόχρονη υπονόμευση και ηττοπάθεια.
Παίρνουμε, λοιπόν, την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας.
Στις 14 Δεκέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί. Όλοι και όλες στην απεργία με την Ομοσπονδία μας συντεταγμένοι στο ταξικό μέτωπο, στο ΠΑΜΕ.

Διεκδικούμε:

·       Υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ με βάση το σχέδιο της Ομοσπονδίας μας.
·       Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όλους και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από αυτό. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
·       Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τις τσακίζουν. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
·       Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
·       Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
·       Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ