Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982                                                                                                        
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ PHARMATHEN
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 5 Ιουνίου μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου είχαν συνάντηση με μέλη της διοίκησης της Pharmathen στα γραφεία της εταιρίας στο Μαρούσι.
Η συνάντηση έγινε με αφορμή την ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση που υπάρχει στα εργοστάσια της εταιρίας στην Παλλήνη και στις Σάπες Ροδόπης. Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία έκαναν σαφές στην εταιρία ότι διαφωνούν με την εφαρμογή του κυλιόμενου ωραρίου, γιατί αυτό αντιβαίνει στη συλλογική σύμβαση εργασίας που παρόλη τη λήξη της εξακολουθεί να ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου, ενώ για τους παλαιότερους εργαζόμενους ισχύει με τη μορφή ατομικών όρων. Επίσης, έθεσε θέμα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας καθώς και καλύτερου και έγκαιρου προγραμματισμού των καλοκαιρινών αδειών των εργαζομένων. Από την πλευρά της εταιρίας δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση πέρα από το ότι θα γίνουν νέες προσλήψεις προσωπικού που θα βελτιώσουν σταδιακά την κατάσταση.


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια σταδιακή χειροτέρευση των όρων και των συνθηκών εργασίας στη Pharmathen με διολίσθηση σε εξοντωτικά ωράρια. Μάλιστα, στο κομμάτι αυτό η εταιρία είναι και πρωτοπόρος στον κλάδο ή καλύτερα «λαγός» για τους υπόλοιπους εργοδότες, οι οποίοι διαχρονικά έχουν σαν στόχο το σπάσιμο του πενθημέρου συνολικά, όπως φάνηκε και από την πρόταση που κατέθεσαν πρόσφατα στην Ομοσπονδία μας για εβδομαδιαία εργασία από Δευτέρα ως Σάββατο. Ταυτόχρονα, βέβαια, η εταιρεία έχει αυξανόμενα κέρδη και συνεχείς επιτυχίες όπως η περσινή έγκριση από τον οργανισμό FDA.
Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι όταν η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση αναφέρονται σε «μεταμνημονιακή» εποχή και ανάπτυξη εννοούν με τέτοιους όρους, αφού όχι μόνο δεν ανακουφίζεται ο εργαζόμενος λαός, αλλά ενισχύεται η αντιλαϊκή επίθεση και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, με βάση και τους συνεχιζόμενους όρους επιτήρησης της Ε.Ε.  Άλλωστε, σε έναν τέτοιο νόμο πάτησε και η εργοδοσία της Pharmathen και έφερε στους εργαζόμενους την αλλαγή της σύμβασης για δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα, 24 ώρες την ημέρα.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Pharmathen να μην ανεχτούν άλλο τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς τους, να οργανωθούν, να στρατευτούν με το Συνδικάτο και την κλαδική Ομοσπονδία που είναι δίπλα τους και στηρίζει όλες τις διεκδικήσεις τους. Όπως οι εργοδότες, κυβέρνηση, Ε.Ε. έχουν ενιαίο μέτωπο απέναντι σε εμάς τους εργαζόμενους, έτσι και εμείς ενιαία να παλέψουμε για καλύτερους  όρους και συνθήκες δουλείας, για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ, για όλα όσα μας ανήκουν.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2018
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ