Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 869                                                                                                                                         Αθήνα 07/07/2018

Ανακοίνωση - Καταγγελία
Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. καταγγέλλει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις δύο εργαζομένων, στην εταιρία Rivulis - Eurodrip Ισραηλινών συμφερόντων, μελών του επιχειρησιακού σωματείου. Οι απολύσεις αυτές έγιναν τρεις μέρες πριν τις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου με σαφή στόχο να εμποδίσει η εταιρεία την αυξανόμενη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το σωματείο.
Η επίθεση της εταιρείας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του επιχειρησιακού σωματείου προσπάθησε να παρέμβει τόσο στη λειτουργία του όσο και στα μέλη του, εκβιάζοντας και απειλώντας εργαζόμενους να μη γραφτούν ή να διαγραφούν από το σωματείο.
Η εταιρεία στοχεύει το επιχειρησιακό σωματείο γιατί από την πρώτη στιγμή, αυτό το πρώτο εξάμηνο από την ίδρυσή του, ασχολήθηκε με πολλά ζητήματα που αφορούν τη ζωή των εργαζομένων, τους όρους και τις συνθήκες δουλειάς τους όπως: μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ατομικά μέτρα προστασίας, πρόληψη και αντιμετώπιση των σχεδόν καθημερινών ατυχημάτων, βελτίωση της μετακίνησης των εργαζομένων, βελτίωση των συνθηκών δουλειάς σε μια σειρά τμήματα του εργοστασίου (στέγαστρα εξωτερικών χώρων, σήκωμα βαρών με τα χέρια, εντατικοποίηση της εργασίας κλπ), μαθήματα για παιδιά εργαζομένων στο Λαϊκό Φροντιστήριο της Χαλκίδας, καταλληλότητα του κτηρίου μετά την πτώση τμημάτων της οροφής λόγω κακοκαιρίας κ.ά. Όλα αυτά χάλασαν την «ηρεμία» της εταιρείας.
Η εργοδοσία έχει σύμμαχο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηρίζει τη “δίκαιη” για τους λίγους ανάπτυξη με τέτοιες ή παρόμοιες συνθήκες να διαπιστώνονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς. Με το κράτος του Ισραήλ ακόμα είναι νωπές οι υπογραφές από τις συμφωνίες που υπογράφηκαν σε οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στη Rivulis - Eurodrip. Τους καλούμε να συνεχίζουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα για την ίδια τους τη ζωή. Να μαζικοποιήσουν το σωματείο τους ως προϋπόθεση για να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες δουλειά αλλά και αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση όλων των δικαιωμάτων.
Αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι όσο τα σωματεία είναι στήριγματα των εργαζομένων στα πραγματικά τους προβλήματα, τόσο είναι αγκάθι για την εργοδοσία.
Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους δύο εργαζόμενους που απολύθηκαν. Αν δε νοιαστούμε για αυτούς σήμερα, αύριο θα είναι η σειρά κάποιου άλλου. Οι απολύσεις στη Eurodrip δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων της. Αφορά το σύνολο των εργαζομένων, για αυτό η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους στον κλάδο να σταθούν αλληλέγγυα στο πλευρό τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-       Άμεση επαναπρόσληψη των δυο απολυμένων.
Να σταματήσει η εταιρεία τις προσπάθειες εκφοβισμού, ανοιχτές και συγκαλυμμένες, απέναντι στους εργαζόμενους και το σωματείο και την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.
-         -   Να παρθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να γυρίζουν πίσω στο σπίτι τους οι εργαζόμενοι.

-    Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ