Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:  892                                                                                                                                           ΑΘΗΝΑ 1/10/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να επιβάλλει με προσήλωση το δόγμα "νόμος και τάξη", γεμίζοντας τα δικαστήρια με συνδικαλιστές, αγωνιστές αγρότες, φοιτητές, εργατόκοσμο που αγωνίζεται να προστατέψει τα σπίτια του.
Έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Ξανά σε δίκη οδηγούνται στις 2 Οκτώβρη, 35 στελέχη του ΠΑΜΕ μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε, γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.
Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, της ΝΔ. Μάλιστα οδηγούνται στο δικαστήριο ξανά, παρότι ήδη δικάστηκαν και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ.
Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. καλεί τα σωματεία να εκφράσουν, για ακόμη μια φορά, τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων. Τα συνδικάτα πρέπει σήμερα να εκδώσουν ανακοινώσεις αλληλεγγύης. Επίσης να γίνει προσπάθεια να υπάρχει παρουσία από εργαζόμενους στα δικαστήρια, αύριο 2 Οκτωβρίου 2018 (κτίριο 9 ώρα 9 π.μ.), στην πρώην σχολή Ευελπίδων.
Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ.
Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων - Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ