Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE, COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760,
φαξ 210 52.47.494, Emailsyndfarm@yahoo.gr
18-03-2019
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες στην εταιρεία Unilog
Η εταιρεία που εργάζεστε θέλει και επιδιώκει  να σας βάλει να εργάζεστε  και στο διάλλειμα σας.
To 8ωρο δηλαδή να γίνει 8 1/2ωρο και το μισάωρο αυτό να είναι απλήρωτο!!!
Με απλά λόγια δεν αναγνωρίζει το κατακτημένο δικαίωμα μας , στηρίζεται στην ασάφεια του νόμου, επικαλείται την «ανοχή!!!»  που επιδεικνύει στους λίγους  συναδέλφους σας   για  την ολιγόλεπτη καθυστέρηση  που έχουν το πρωί τα εταιρικά βανάκια που τους μεταφέρουν και  το ότι φεύγετε,  κάποιοι ,  λίγα λεπτά νωρίτερα στο σχόλασμα για να προλάβετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τι κάνει συνάδελφοι η εταιρεία;
Επικαλείται την παραπάνω «ανοχή» για να σας βάλει να υπογράψετε καινούρια σύμβαση,  που θα έχει μέσα την απλήρωτη εργασία. Μια σύμβαση που θα έχετε με την υπογραφή σας αποδεχτεί την βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας σας.
Για το θέμα αυτό έγινε παρέμβαση από την Ομοσπονδία μας, το κλαδικό Συνδικάτο και το Εργατικό Κέντρο της περιοχής και συζήτηση με την προσωπάρχη της εταιρείας. Λίγο πολύ μας είπε τα παραπάνω. Εμείς συνάδελφοι λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό : «να βάλουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας».

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
Κανείς δεν μας έχει χαρίσει τίποτα, ότι δικαιώματα έχουμε το έχουμε κατακτήσει μέσα από αγώνες και θυσίες του εργατικού κινήματος. Τώρα οι εργοδότες, η κυβερνήσεις, η Ε.Ε. μέσα από τους αντεργατικούς νόμους, θέλουν να μας τα ξηλώσουν όλα να χειροτερέψουν τις ζωές μας μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους, για την εξασφάλιση των δικών τους κερδών.
Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε, δεν τους παραχωρούμε τίποτα, κανένα κατεκτημένο δικαίωμα μας. Υπερασπιζόμαστε την ζωή μας και  παλεύουμε για την να την κάνουμε καλύτερη μέσα από την διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Η Ομοσπονδία μας, το κλαδικό Συνδικάτο μας και το Εργατικό Κέντρο της περιοχής θα επανέλθουμε για συνάντηση με το Δ.Σ. της εταιρείας και θα σας ενημερώσουμε.
Συσπειρωνόμαστε στο ταξικό κλαδικό Συνδικάτο μας, στην Ομοσπονδία μας, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο Π.Α.ΜΕ. και δίνουμε την μάχη.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ