Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  570                                                                                          
                                                                                                Αθήνα 1/12/2015
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
(ΑΘΗΝΑ, 10.00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ)
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Ο προϋπολογισμός για το 2016 που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση τις επόμενες μέρες είναι βαθιά αντεργατικός και αντιλαϊκός. Εμπεριέχει το χτύπημα που το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματά του, η συγκυβέρνηση και η Ε.Ε. έχουν αποφασίσει να δώσουν στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Μείωση συντάξεων και παροχών, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, αύξηση των εισφορών για τους εργαζόμενους και μείωση για τους εργοδότες, πετσόκομμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα μας κάνουν ακόμα πιο φθηνά εργαλεία στην υπηρεσία των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στον κλάδο μας έχουμε ήδη «γευτεί» τις συνέπειες από την εφαρμογή των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων: εκατοντάδες συνάδελφοι – εργάτες πετάχτηκαν από τα ΒΑΕ, ενώ το επικουρικό ταμείο των φαρμακοϋπαλλήλων μετατράπηκε σε επαγγελματικό – ΝΠΙΔ με συνεχές «μαχαίρι» στις συντάξεις και κατάργηση όλων των παροχών.
Ταυτόχρονα, οι εργοδότες αξιοποιούν ολόκληρο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχουν προσφέρει τόσο οι προηγούμενες, όσο και η σημερινή κυβέρνηση, για να θωρακίζουν τις επιχειρήσεις και την κερδοφορία τους: απολύσεις, μειώσεις μισθών, νέες προσλήψεις με 586 και 511 ευρώ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, επιδοτούμενα προγράμματα, εργολαβικοί εργαζόμενοι όλο και πληθαίνουν στον κλάδο.
Οι φαρμακοβιομήχανοι προσπαθούν να εδραιώσουν αυτές τις εργασιακές σχέσεις και γι αυτό, αφού για πέντε χρόνια αρνούνταν την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, έρχονται τώρα να προτείνουν μια νέα κλαδική ΣΣΕ «στη βάση της νέας κατάστασης». Δηλαδή, καλούν τους εργαζόμενους να διαγράψουν όσα έχουν κατακτήσει μέχρι σήμερα και να συμφωνήσουν να ζουν με μειωμένες απαιτήσεις, να πάνε πίσω από τις ανάγκες τους. Και σα να μη φτάνει αυτό, επιχειρούν να εντάξουν τους εργαζόμενους στη μεταξύ τους διαπάλη, για το μοίρασμα της «πίτας», της αγοράς φαρμάκου, και να τους χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης, προκειμένου να μη θιγούν τα κέρδη τους.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Μπροστά σε αυτή την ομοβροντία που δεχόμαστε από εργοδοσία, κυβέρνηση, Ε.Ε., δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά και να απαντήσουμε μαχητικά, μαζικά, οργανωμένα, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις.
Πετάμε στην άκρη όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που αναπαράγουν τα εργοδοτικά και κυβερνητικά επιχειρήματα, σπέρνουν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν τους αγώνες. Τις δυνάμεις που υλοποιούν τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους, στη λογική του μικρότερου κακού, που μετέτρεψαν το ΤΕΑΥΦΕ σε «μαγαζί» και το διοικούν με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για ασφαλισμένους και συνταξιούχους.  
Στηριζόμαστε στην πείρα μας, στα βήματα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, στις προηγούμενες μάχες που δώσαμε, με πιο πρόσφατη την απεργία στις 12 του Νοέμβρη.
Προχωράμε σταθερά, με οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς, να βάλουμε εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς.
·        Θέλουμε ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κοινωνικό χαρακτήρα, συντάξεις και παροχές ανάλογες των αναγκών μας.
·        Θέλουμε κλαδική ΣΣΕ στη βάση της τελευταίας υπογεγραμμένης του 2009, δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα έχουμε κατοχυρώσει με αυτήν.
Την Τετάρτη 2/12/2015, στις 5.00 μ.μ., προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ (Χαλκοκονδύλη 56), ενάντια στις νέες μειώσεις που επιβάλει στις συντάξεις.
Την Πέμπτη 3/12/2015 απεργούμε και συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, των Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να συζητήσουν, να πάρουν αποφάσεις, να δημιουργήσουν αγωνιστικό κλίμα και προοπτική κλιμάκωσης της πάλης. Μαζί με την κλαδική μας Ομοσπονδία, την ΟΕΦΣΕΕ, να χαλάσουμε τα σχέδια αυτών που θέλουν να διαλύσουν τη ζωή μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ