Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  571                                                                                         
                                                                                                Αθήνα 4/12/2015
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
                  TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/12/2015 στις 5 μ.μ. συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας εργαζόμενων του κλάδου – ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΤΕΑΥΦΕ, στις εγκαταστάσεις του Ταμείου, στην οδό Χαλκοκονδύλη 56 (πλ. Βάθη).
Στην κινητοποίηση καλούσαν η ΟΕΦΣΕΕ, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής και η Προοδευτική Κίνηση Συνταξιούχων ΤΕΑΥΦΕ.
Δεκάδες συνάδελφοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξέφρασαν μαχητικά την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους στις μειώσεις – «τσεκούρωμα» των συντάξεων που αποφάσισε, ανακοίνωσε και ήδη εφαρμόζει από αυτό το μήνα η Διοίκηση του Επαγγελματικού Ταμείου – ΝΠΙΔ. Πρόκειται για αναδρομικές μειώσεις από το 2014, της τάξης του 10% κατ’ έτος, ενώ από 1/1/2016 θα επιβληθεί και επιπλέον 10% μείωση. Ταυτόχρονα, άρχισε να παρακρατείται αναδρομικά από 1/7/2015 το 6% για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όλα αυτά προστίθενται στις μειώσεις (περίπου 21%) και στην κατάργηση παροχών που έγιναν το 2013.
Το ΔΣ του Ταμείου, ενώ κάθε Τετάρτη απόγευμα συνεδριάζει και γνώριζε για την κινητοποίηση, «φρόντισε» να εξαφανιστεί πολύ νωρίτερα. Είναι προφανές ότι δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τους συναδέλφους, που βλέπουν το Ταμείο τους να διαλύεται μέσα σε τρία χρόνια από τη μετατροπή του σε Επαγγελματικό – ΝΠΙΔ.
Το ΔΣ έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή, όχι μόνο επειδή υλοποιεί όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο και πετσοκόβει παροχές και συντάξεις, αλλά γιατί απαρτίζεται από συνδικαλιστές του κλάδου (ΜΕΤΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Νέα Πορεία), που πρωτοστάτησαν στη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ (σύμφωνα με εφαρμοστικό νόμο του 2ου μνημονίου), παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων και συνταξιούχων, αποπροσανατολίζοντας και εξαπατώντας τους συναδέλφους ότι έτσι θα «σωζόταν», δήθεν, το Ταμείο.  
Ας κρύβονται, λοιπόν, όσο θέλουν. Τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου δεν μπορούν να τις κρύψουν.
Ο αγώνας ενάντια στα μέτρα που παίρνει το ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ καθώς και για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης θα κλιμακωθεί, με διάφορες μορφές και τρόπους.



Οι Διοικήσεις