Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  672
                                                                                                                                     Αθήνα 14/12/2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανώσουν με κάθε τρόπο και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.
   Τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων δεν είναι ξέχωρα από τα προβλήματα της εργατικής τάξης της χώρας μας και η πάλη απέναντι σε αυτά τα προβλήματα είναι δεμένη με την πάλη για την προστασία των ανέργων και όσων υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανέχεια, την πάλη για μια καλύτερη ζωή των εργατών στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία.
    Κοινή είναι και η μήτρα που γεννά τα προβλήματα των εργατών σε όλο τον κόσμο, η μήτρα που γεννά την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Είναι ο ιμπεριαλισμός, οι ανταγωνισμοί και τα σχέδιά του για το ποια μονοπώλια θα πάρουν το πάνω χέρι στις πλουτοπαραγωγικές και ενεργειακές πηγές, για το πώς θα θωρακιστεί συνολικά η κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών που κατέχουν τα μέσα παραγωγής.
    Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενταγμένη πλήρως στις πολιτικές της Ε.Ε. και στο δόγμα του ΝΑΤΟ, προσφέρει γη και ύδωρ για την επιτυχία των δολοφονικών-ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Υπόσχεται και προπαγανδίζει σε όλους του τόνους την ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή στους ανταγωνισμούς και στις διάφορες πολεμικές συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή, αυξάνοντας τους κινδύνους για την εργατική τάξη και το λαό μας, καθώς και άλλους λαούς, να μπουν σε αυτό τον κύκλο αίματος για χάρη της πλουτοκρατίας.
    Με τη συμφωνία και των άλλων αστικών κομμάτων, έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Υπέγραψε και εφαρμόζει κατά γράμμα τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, που διπλοεγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου, παρουσιάζοντας την ως μονόδρομο και εκβιάζοντας το λαό, σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
    Άφησε περιθώριο στη ρατσιστική ναζιστική Χρυσή Αυγή που υπηρετεί φανατικά τον πραγματικό ένοχο για τους πολέμους και την προσφυγιά, δηλ. τα μονοπώλια και τη δίψα τους για περισσότερα κέρδη, να στήνει προβοκάτσιες κατά των προσφύγων και του ντόπιου πληθυσμού, να χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο στους εργαζόμενους και το λαό.
     Απομονώνουμε τα κελεύσματα μίσους της Χρυσής Αυγής  και άλλων φασιστοειδών.
     Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, στον κίνδυνο για νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, χρειάζεται Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας.

Εκτός από τα άμεσα μέτρα ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων απαιτούμε:

·                Να ανατραπούν οι αποφάσεις που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα
·                Άμεση μετακίνησή τους από τα νησιά και απεγκλωβισμός από τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνησή στις χώρες τελικού προορισμού τους.
·                Να σταματήσει η λειτουργία και η επέκταση των «hot spot» των νησιών με οποιαδήποτε μορφή.
·                Να αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες που προέρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση.
·                Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
·                Να εξασφαλιστεί επαρκής, ποιοτική σίτιση, που θα καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες μακροπρόθεσμα και θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες.
·                Nα εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους και να παρθούν γι αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα. 
·                Να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας το κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και όχι οι ΜΚΟ. Να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές με προσωπικό και χρηματοδότηση. Να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, εμβολιασμού κ.λ.π.
·                Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ.
·                Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων. Κανένας εργαζόμενος να μη χύσει το αίμα του για ξένα ταξικά συμφέροντα.  
       Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου στην Αττική να πάρουν μαζικά μέρος στην Παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΠΑΜΕ, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη και ώρα 6μ.μ., με ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ