Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  707                                                                                                                                                 Αθήνα 3/5/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 17 του Μάη.

Να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και στα νέα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει στη βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους περιβόητους «θεσμούς».

Τα νέα μέτρα, όπως και όλα τα προηγούμενα, ψηφίζονται και εφαρμόζονται για λογαριασμό της εργοδοσίας, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, σε ένα «περιβάλλον» που θα τους προσφέρει πιο φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, μεγαλύτερες εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές, περισσότερα «επενδυτικά» κίνητρα.

Μέσα σε αυτό το «περιβάλλον» η ζωή των εργαζόμενων θα γίνεται χειρότερη, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, παροχών, μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Οι εργοδότες του κλάδου θα διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο στην υλοποίηση των σχεδίων τους που αφορούν την κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, την επέκταση των ατομικών συμβάσεων, τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας, εργολαβικών, τις απολύσεις. Με λίγα λόγια, τη διαμόρφωση του «νέου τοπίου» που μας προτείνουν όταν συζητάμε για την κλαδική ΣΣΕ, την οποία τοποθετούν στη βάση των 586 ευρώ.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, που περήφανα προβάλλουν! Μια ανάπτυξη  που φέρνει όλο και περισσότερες απώλειες για τους εργαζόμενους, που δε χωρά τις σύγχρονες ανάγκες τους, που «προσφέρει» μερικά ψίχουλα για την «ακραία φτώχια», όπως την ονομάζουν, και αυτά υπό αίρεση.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση! Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της απεργίας στις 17 Μάη, να είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε και νωρίτερα, σε οποιοδήποτε αιφνιδιασμό επιχειρήσει να κάνει η κυβέρνηση.

Να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της πάλης μας, συσπειρωμένοι στην κλαδική μας Ομοσπονδία, με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μακριά από τις δυνάμεις που βρίσκονται στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και στις διασπαστικές συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κλάδο μας, οι οποίες έχουν κοινή αντίληψη στην ενίσχυση της κεφαλαιοκρατικής ανάπτυξης, δηλαδή της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, όσο κι αν διαφοροποιούνται στα επιμέρους. Βάζουν πλάτη στην υλοποίηση των αντεργατικών πολιτικών, όπως συνέβη με τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου στον κλάδο.

Μετά τη μάχη της απεργίας της Πρωτομαγιάς, συνεχίζουμε κόντρα στην απογοήτευση, στην τρομοκρατία, στο φόβο, στην αναμονή! Δημιουργούμε προϋποθέσεις κλιμάκωσης!

Όλες και όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ