Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 833                                                                                                                                                          Αθήνα 24/4/2018                                   
1η Μάη 2018
Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10:00π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για «έξοδο από τα μνημόνια» και για «δίκαιη ανάπτυξη», ενώ ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου. Έφτασαν μέχρι το σημείο να επιλέξουν την 1Η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ!
Κανένας εργαζόμενος, λοιπόν, δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη. Είναι καθήκον μας απέναντι στην ιστορία του εργατικού κινήματος, να μπούμε μπροστά και να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους, να κάνουμε πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας».
Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών.
Σε αυτές τις συνθήκες, η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.
Επιπλέον, μπροστά στη φετινή Πρωτομαγιά, η Ομοσπονδία μας καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου σε έναν αποφασιστικό και καλά οργανωμένο ταξικό αγώνα για τη διεκδίκηση της κλαδικής μας ΣΣΕ, απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση.
Η Ομοσπονδία μας δίνει την κορυφαία μάχη για την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ, απέναντι στους εργοδότες του κλάδου, που από το 2010 αρνούνται την υπογραφή της, με διάφορα προσχήματα. Αξιοποιούν τα όπλα που τους προσφέρουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα – εξάλλου γι αυτό ψηφίστηκαν – προκειμένου να προχωρούν απρόσκοπτα στους επιχειρηματικούς τους σχεδιασμούς που διευκολύνονται, όταν δεν υπάρχει συλλογική κάλυψη και προστασία για τους εργαζόμενους, όταν ο κάθε εργαζόμενος είναι μόνος και ανοργάνωτος απέναντί τους, με τις ατομικές συμβάσεις, με τις εργοδοτικές ενώσεις προσώπων.
Η επιδίωξη των εργοδοτών του κλάδου, με μπροστάρη το ΣΦΕΕ, ταυτίζεται με αυτή του συνόλου των εργοδοτών και της κυβέρνησης για συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους. Ο ΣΦΕΕ προτείνει στους εργαζόμενους των φαρμακευτικών επιχειρήσεων να ξεχάσουν τις μέχρι σήμερα μισθολογικές και θεσμικές κατακτήσεις τους, να «γκρεμιστούν» στη βάση των μικτών 586 και 511 ευρώ και πάνω σε αυτή να συζητήσουν για «κάποιες βελτιώσεις». Να υπογράψουν την καταδίκη τους, κάνοντας «έντιμους συμβιβασμούς», κατά τα λεγόμενα και διάφορων άλλων, «συνδικαλιστών» του κλάδου.
Αυτές οι επιδιώξεις των εργοδοτών στηρίζονται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο. Στήριξε χωρίς προσχήματα την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, ακόμα και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας! Προς διευκόλυνση της επερχόμενης ανάπτυξης, έτρεξε στα κρυφά να υπογράψει με τη μεγαλοεργοδοσία, για άλλη μία χρονιά, το αίσχος των 586 ευρώ και 511 για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, νομιμοποιώντας αυτό τον επαίσχυντο διαχωρισμό. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, είναι συμβιβασμένη και πλήρως ενσωματωμένη με τα συμφέροντα και τους στόχους των κεφαλαιοκρατών – εργοδοτών.
Η κλαδική ΣΣΕ, όπως και όλες οι ΣΣΕ, δεν έχει να κάνει μόνο με το εισόδημά μας που έτσι κι αλλιώς είναι ζωτικής σημασίας, για να μπορούμε να καλύπτουμε στοιχειωδώς τις ανάγκες μας, αλλά με το σύνολο των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών. Είναι η συλλογική μας ισχύς και προστασία απέναντι στην εργοδοσία και στη διαχρονική επιδίωξή της να αγοράζει την εργατική μας δύναμη όσο το δυνατό φθηνότερα. Οι ΣΣΕ ήταν, είναι και θα είναι αποτέλεσμα ταξικής πάλης και σύγκρουσης, σκληρών αγώνων απέναντι στην εργοδοσία, συσχετισμού δύναμης. 
Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα μας και την ταξική γραμμή πάλης. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ. Βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα όλα όσα μας ανήκουν, τη ζωή που μας αξίζει, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ