Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

    ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:1123                                                                                                                     ΑΘΗΝΑ 6/11/2020

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς:  Σωματεία & εργαζόμενους του κλάδου μας

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου μας, να οργανώσουν την συμμετοχή τους στην ημέρα δράσης για την προστασία της Υγείας του λαού και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020.

Η κινητοποίηση αυτή έχει αποφασιστεί από Εργατικά κέντρα και Ομοσπονδίες, μεταξύ αυτών και η Ομοσπονδία μας. Καλούμε κάθε σωματείο να οργανώσει την ενημέρωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς για τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα του ταξικού εργατικού κινήματος.

Διεκδικούμε:

·  Να δυναμώσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας.

·  Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπέρ μετάδοσης του ιού.

·  Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, να μη μειωθούν οι μισθοί καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας.

·  Να υπάρχουν τεστ covid 19 δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους και να σταματήσει η έμμεση άσκηση πίεσης μέσω της ατομικής ευθύνης που οδηγούσε εργατικές οικογένειες να πληρώνουν τα τεστ από το υστέρημα τους

·  Να μην εντατικοποιηθεί η εργασία λόγω της τηλεργασίας

·  Να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να είναι ασφαλή σε συνθήκες πανδημίας. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές εταιρείες.

Την ίδια ημέρα στις 16:00 καλούμε τα Δ.Σ. των σωματείων σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17 Αθήνα).

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ & ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ