Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

      ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 1131                                                                                                                      Αθήνα 1/12/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο Ελλάδας, μέλος του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας Γαλλίας FNIC-CGT για την δίωξη συνδικαλιστική δίωξη απεργών από την πολυεθνική ΤΟΡΑΥ.

Οι Συνδικαλιστές διώκονται για την απεργία που πρωτοστάτησαν στα εργοστάσια της Ιαπωνικής πολυεθνικής TORAY στις πόλεις Λακ και Αμπιντος ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας τον Οκτώβρη για «εθελούσιες» απολύσεις. Στα εργοστάσια το 2018 εργάζονταν 444 εργάτες, σήμερα 412 και με το σχέδιο της πολυεθνικής θα έμεναν 383. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου αντιδρώντας στις ανακοινώσεις της πολυεθνικής προχώρησαν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η εταιρεία στις 19  Νοέμβρη κατέφυγε στα δικαστήρια επικαλούμενη ότι η απεργία είναι «παράνομη» και καλεί τους τρεις συνδικαλιστές σε απολογία.

Στην Γαλλία όπως και στην Ελλάδα οι επιθέσεις στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στους αγώνες των εργαζομένων είναι συνεχείς. Κυβερνήσεις, Εργοδότες, Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν να διασφαλίσουν τα κέρδη των πολυεθνικών διαλύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στην Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα οι 99/100 απεργίες θεωρούνταν παράνομες από την αστική δικαιοσύνη, ενώ με τα νέα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνηση ουσιαστικά καταργείται πλήρως το δικαίωμα στην Απεργία.

Οι εργαζόμενοι και στις δυο χώρες όπως και σε όλο τον κόσμο δεν έχουν άλλο δρόμο από τον αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής τους. Με οργάνωση, πάλη και ταξική αλληλεγγύη θα απαντήσουμε στις επιθέσεις των εργοδοτών.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΤORAY και στους διωκόμενους συνδικαλιστές.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ