Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr

Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982

ΑΡΙΘΜ.ΠΡ: 1141                                                                                                                                                                  Αθήνα 18/12/2020

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ

 

Συνεχίζει η κυβέρνηση το αντεργατικό και αντιλαϊκό της έργο εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλειάς υποφέρουν από τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και την εργοδοτική πίεση, υποφέρουν μαζί με όλο το λαό από την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας να καλύψει τις ανάγκες τους και να αντιμετωπίσει τα οξυμμένα προβλήματά τους.

 

Κι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της και κουνάει το δάχτυλο με την «ατομική ευθύνη», νομοθετεί αυτή τη φορά με τη μορφή του κατεπείγοντος – προσχηματικά και ύπουλα – αξιοποιώντας την πανδημία, την επέκταση της δουλειάς την Κυριακή σε μια σειρά κλάδους και επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων είναι και οι φαρμακαποθήκες!!!!!

 

Έτσι, αφού μέσα από αποφάσεις Δημάρχων, όπως της Αθήνας, έγινε προσπάθεια να απελευθερωθεί η λειτουργία των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα και να διαλυθεί το 5ήμερο – 8ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή, που οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουν κατακτήσει, τώρα η κυβέρνηση έρχεται να δώσει άλλο ένα μεγάλο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζόμενων, βάζοντας τους να δουλεύουν και την Κυριακή. Έτσι τους «επιβραβεύει» για την εντατική δουλειά τους και τη «συνεισφορά» τους στην περίοδο της πανδημίας!

 

Είναι προφανές ότι όλα αυτά τα μέτρα και τα νομοθετήματα αποτελούν ένα σύνολο ενταγμένο στην εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ικανοποίηση των απαιτήσεων της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους.

 

Απαιτούν δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα και από το πρωί ως το βράδυ, καταστολή του εργατικού κινήματος και «φιμωμένα» στόματα.

 

Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε!

 

Οι εργαζόμενοι στις φαρμακαποθήκες και σε ολόκληρο τον κλάδο, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους και στην κλαδική ομοσπονδία, στο ΠΑΜΕ, μαζί με το σύνολο των εργαζομένων, πρέπει να δώσουν σκληρή μάχη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Για την κλαδική ΣΣΕ που κατοχυρώνει συλλογικά όλα τα δικαιώματά τους. Για να μείνουν στα χαρτιά τα αντεργατικά τερατουργήματα που νομοθετούνται.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ