Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.: 839                                                                                                            ΑΘΗΝΑ 08/05/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι στην εταιρεία  GLAXO SMITH KLINE,
Ο χορός των απολύσεων στη συγκεκριμένη πολυεθνική συνεχίζεται με ακόμα 11 εργαζόμενους να προστίθενται στη μακριά λίστα των απολυμένων.
Από το 2006 μέχρι σήμερα το προσωπικό της εταιρείας έχει μειωθεί στο 1/3.
Η G.S.K., όπως και οι περισσότερες πολυεθνικές στον κλάδο του φαρμάκου, προχωράνε όλα αυτά τα χρόνια σε αναδιαρθρώσεις με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας, της απρόσκοπτης επιχειρηματικής δράσης και της ανάπτυξής τους. Αυτό το επιτυγχάνουν και με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με τις απολύσεις μόνιμου προσωπικού και τις νέες προσλήψεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων.
Στα πλαίσια αυτά, στην Ελλάδα, η G.S.K., αφού έκλεισε την παραγωγή από το 1997, προχώρησε στη μεταφορά δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς συνεργάτες σε όλα τα τμήματα και έκλεισε όλα τα περιφερειακά γραφεία (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα).
Τα τελευταία χρόνια με την αιτιολογία της «κατάργησης τμημάτων και θέσεων», προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων που τις βαφτίζει, τις περισσότερες φορές, «οικειοθελείς αποχωρήσεις». Εξαναγκάζει, επίσης, εργαζόμενους να αποδεχτούν τη μετατροπή της σταθερής και μόνιμης θέσης εργασίας τους σε ελαστική – ενοικιαζόμενη. Την ίδια στιγμή, για τους εναπομείναντες συναδέλφους, η δουλειά εντατικοποιείται.
Με αφορμή τις τελευταίες απολύσεις στη G.S.K., η Ομοσπονδία του κλάδου μας ζήτησε συνάντηση με την Διεύθυνση της εταιρείας, αλλά υπήρξε άρνηση με την αιτιολογία ότι «η εταιρεία δεν έχει νομική υποχρέωση».
Είναι φανερό ότι οι εργοδότες ενοχλούνται με την παρουσία της Ομοσπονδίας που όλα αυτά τα χρόνια στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων του κλάδου και σταθερά υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους απέναντι στην εργοδοσία και στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Αντίθετα, συνομιλούν με «κάθε νομιμότητα» με τις διασπαστικές δυνάμεις του κλάδου, αφού σε αυτές η εργοδοσία και η εκάστοτε κυβέρνηση βρίσκουν στήριγμα στην υλοποίηση των αντεργατικών τους σχεδίων. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η στάση και η συμπεριφορά της G.S.K. στην επιλογή των συνομιλητών της, προκειμένου να εξασφαλίσει την αποδοχή των αναδιαρθρώσεων – απολύσεων, χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι».
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Η ΟΕΦΣΕΕ σας καλεί να κλείσετε τα αυτιά σας στις σειρήνες του συμβιβασμού και της συναίνεσης, να απορρίψετε τη λογική του μικρότερου κακού που μέχρι σήμερα μόνο τα χειρότερα μας έχει φέρει κι αυτό εσείς το βιώνετε καθημερινά.
Να ακολουθήσετε το μόνο δρόμο που έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι και που μπορεί να μας φέρει αποτελέσματα: το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα μέσα από τις γραμμές του κλαδικού μας Συνδικάτου στην Αττική και της κλαδικής μας Ομοσπονδίας. Συντονισμένοι με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ.
Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Για να διεκδικήσουμε την κλαδική μας ΣΣΕ. Για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, τη ζωή που μας αξίζει.
Γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε, οι κατακτήσεις των εργαζόμενων έχουν επιτευχθεί με σκληρούς ταξικούς αγώνες.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ