Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝ. ΕΠΑΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNION OF MEDICINE, COSMETICS, & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56 1ος όροφος, γρ. B 104 32  Αθήνα, τηλ. 210 52.32.760 – fax. 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πραγματοποιήθηκε τους 30/7 η παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν η επιτροπή αγώνα υγειονομικών, το συνδικάτο φαρμάκου Αττικής και η ομοσπονδία φαρμάκου στο δήμο τους Αθήνας κατά τους απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων τους 62 ώρες την εβδομάδα.

Με τη διεύρυνση του ωραρίου – μετά και από την ψήφιση του νομοσχεδίου που καταργεί την κυριακάτικη αργία στο εμπόριο – ικανοποιούν πάγιο αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών φαρμακοποιών, χονδρέμπορων και βιομηχάνων του φαρμάκου, που επιθυμούσαν την κατάργηση όλων των περιορισμών και οδηγούν στην ισχυροποίησή τους, στη ραγδαία επιδείνωση των όρων επιβίωσης έως και τον εκτοπισμό των μικρών αυτοαπασχολουμένων φαρμακοποιών, στη χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων και στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο με τη διάλυση του ωραρίου και των εργασιακών σχέσεων.

Το διευρυμένο ωράριο δε μπορεί να υπερασπίσει τους ανάγκες των φαρμακοποιών χαμηλού εισοδήματος, από τη φοροεπιδρομή, την απληρωσιά των λεηλατημένων από το κράτος και το κεφάλαιο ασφαλιστικών ταμείων και του υποχρηματοδοτούμενου από το κράτος ΕΟΠΥΥ, τη θηλιά του τραπεζικού δανεισμού και των ακάλυπτων επιταγών. Η διεύρυνση του ωραρίου δε θα «γεμίσει» τους τσέπες των λαϊκών οικογενειών για να πληρώσουν την αγορά φαρμάκων, δε θα δώσει βιβλιάρια υγείας τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους που αποκλείονται από τους ιατρικές εξετάσεις και τη συνταγογράφηση.

Η διεύρυνση του ωραρίου έρχεται πακέτο με μία σειρά άλλα μέτρα, τους  η διακίνηση  των ΜΗΣΥΦΑ από τα Super Market ή και εμπορικά καταστήματα, το σπάσιμο τους σταθερής λιανικής τιμής (ξεκινώντας από τα ΜΗΣΥΦΑ, όπου η τιμή θα είναι ενδεικτική) που ενισχύουν τον ανταγωνισμό και τη ζούγκλας τους «ελεύθερης αγοράς». Δημιουργούν τους απαραίτητες προϋποθέσεις για να κυριαρχήσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και στο λιανικό εμπόριο του φαρμάκου.
Είναι μέτρα που λειτουργούν συμπληρωματικά στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που βιώνει καθημερινά το λαϊκό φαρμακείο, κατάσταση που χειροτερεύει διαρκώς ενώ τον πάτο του βαρελιού δεν τον έχουμε δει ακόμα. Θα οδηγηθούν χιλιάδες συνάδελφοι επιστήμονες φαρμακοποιοί είτε  στην ανεργία είτε στην κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα τους αλυσίδες φαρμακείων.
Ο αντιδήμαρχος κ. Βαρελάς, απαντώντας στα ζητήματα και τα επιχειρήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία,  επιφυλάχθηκε να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη απόφαση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η επιτροπή αγώνα αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών, το συνδικάτο φαρμάκου Αττικής και η ομοσπονδία φαρμάκου θα εξαντλήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Δεν πρέπει, τους, να υπάρχει κανένας εφησυχασμός και καμιά αυταπάτη τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στο χώρο του φαρμάκου. Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση παίρνουν και θα συνεχίσουν να παίρνουν μέτρα που εξυπηρετούν τους στρατηγικούς στόχους του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μονοπωλίων του φαρμάκου και τους υγείας γενικότερα.

Ο μόνος δρόμος, λοιπόν, είναι η οργάνωση, η μαζικοποίηση και ο συντονισμός τους πάλης εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σε υγεία και φάρμακο μαζί με τους ασθενείς τους, σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά των μονοπωλίων και των πολιτικών υπηρετών τους. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους, στην υλοποίηση των μέτρων τους, να έχουμε μικρές ή μεγαλύτερες νίκες σήμερα και να ανατρέψουμε ολοκληρωτικά την πολιτική τους αύριο.  
Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα!


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ