Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:407                                                                                                              ΑΘΗΝΑ 11/11/2014


ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΑΘΗΝΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ 11 Π.Μ.
(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 Π.Μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΦΣΕΕ)


Συνεχίζουμε – Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για:
ü       Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους. Μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης όλων των ανέργων και των οικογενειών τους, τώρα!
ü       Όλα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Ασφάλιση κύρια και επικουρική με κοινωνικό χαρακτήρα. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά του κλάδου μας στα ΒΑΕ! ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!
ü       Κατάργηση της φοροληστείας που μας έχουν επιβάλει. Προστασία του εισοδήματός μας. Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, αντίστοιχης των πραγματικών αναγκών μας!

Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών μας!

Μακριά από τη λογική του μικρότερου κακού που φέρνει όλο και χειρότερα για μας.

Μακριά από τη λογική της συναίνεσης και της υποταγής, των μειωμένων απαιτήσεων στα επίπεδα της μιζέριας, της αναμονής των ψιχίων που θα μας πετάνε όταν και όπως αποφασίζουν η εργοδοσία και το κράτος της.

Αυτά, δηλαδή, που προβλέπει και ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015.

Έχουμε καταλάβει πολύ καλά τι σημαίνει για μας η «ανάπτυξή» τους. Την πληρώσαμε ακριβά, όπως και την κρίση τους και τώρα για το μόνο που όλοι μας διαβεβαιώνουν, όποιο διαχειριστικό μίγμα και αν μας προτείνει ο καθένας, είναι ότι θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε!
Με τις στρατιές της ανεργίας ή μισοανεργίας, των διάφορων προγραμμάτων, των δουλεμπορικών, των απλήρωτων, των κακοπληρωμένων των 500 ευρώ και κάτω. Με τις ανατροπές στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, τις δραματικές περικοπές συντάξεων, παροχών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προνοιακών επιδομάτων. Με το τσάκισμα του εισοδήματός μας, με τα φοροχαράτσια που μόνο στο όνομα αλλάζουν, με την ανατροπή των ΣΣΕ και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Στον κλάδο μας, μετράμε εκατοντάδες απολυμένους εξαιτίας των αναδιαρθρώσεων που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν οι επιχειρήσεις, πολλούς συναδέλφους μας που δουλεύουν απλήρωτοι.
Εκτός αυτού, είναι σπάνιο πια να συναντήσεις οικογένεια που να μην έχει έστω και ένα κρούσμα ανεργίας ή απληρωσιάς, ημιαπασχόλησης κ.ο.κ. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουμε την άρνηση της εργοδοσίας να υπογράψει την κλαδική ΣΣΕ, έστω στα όρια του 2009, σε συνδυασμό με την προσπάθεια που κάνει να ανατρέψει το ωράριο του κλάδου, το 5ήμερο – 8ωρο – από Δευτέρα ως Παρασκευή. Σε αυτή την προσπάθεια πρωτοστατούν ορισμένοι εργοδότες φαρμακαποθηκάριοι μαζί με Δημάρχους, όπως της Αθήνας. Ακόμα, στα πλαίσια των αντιασφαλιστικών νόμων που διευκολύνουν την εργοδοσία και μειώνουν το «μη μισθολογικό κόστος», ο κλάδος μας έχει εξαιρεθεί από τα ΒΑΕ και το ταμείο μας δεν είναι πια επικουρικό, αλλά επαγγελματικό, με τις ανάλογες περικοπές.
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι πάνω στις δικές μας απώλειες, ο κλάδος του φαρμάκου, από την πλευρά των επιχειρήσεων, βγαίνει από την κρίση και προχωρά προς την επερχόμενη ανάπτυξη, ως ένας από τους πιο συγκροτημένους και ισχυρούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Και έτσι θα συνεχίσει, γιατί έτσι αναπτύσσεται το μεγάλο κεφάλαιο!

Καμιά αναμονή, λοιπόν, και καμιά αυταπάτη. Κανένας «καλός» εργοδότης και κανένας κυβερνήτης – «σωτήρας» δεν θα μας λύσει τα προβλήματά μας, δεν θα μας προσφέρει τη ζωή που δικαιούμαστε και αξίζουμε. Ο δρόμος τους και ο δρόμος μας.  Τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντά μας. Ότι έχει πετύχει μέχρι σήμερα το εργατικό κίνημα έχει έρθει ως αποτέλεσμα αυτού του δρόμου αντιπαράθεσης και σύγκρουσης.

Ειδικά σήμερα, η παραμικρή διεκδίκηση ή αναχαίτιση της επίθεσης που δεχόμαστε, έρχεται μόνο ως αποτέλεσμα ενιαίου και οργανωμένου αγώνα των εργαζόμενων απέναντι στα αφεντικά.  Με προοπτική να κυριαρχήσουμε εμείς οι ίδιοι στον πλούτο που παράγουμε.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη ήταν ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωση και διεξαγωγή της πάλης των εργαζόμενων και στον κλάδο μας. Αποτελεί σοβαρή παρακαταθήκη για όλους μας. Είναι μια γερή βάση για να πατήσουμε και να συνεχίσουμε, ακόμα πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο οργανωμένα.

Έτσι προχωράμε για την επιτυχία της απεργίας στις 27 Νοέμβρη. Καλούμε όλα τα σωματεία, τις επιτροπές, τους εργαζόμενους του κλάδου να συμβάλουν με την ευθύνη που τους αναλογεί σε αυτό το στόχο.

Να ξεπεράσουμε τα καθιερωμένα, να δώσουμε σε εργοδοσία, κυβέρνηση και σε όσους αποπροσανατολίζουν και σπέρνουν συγχύσεις και αυταπάτες, το μήνυμα που πρέπει να πάρουν. 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ